Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
16 december 2016

Fredagsfunderingen - att leva i överflöd?

Vårt moderna samhälle är konstigt på många sätt, det kanske största mysteriet är dock hur så många kan känna att de lider brist på så mycket. Det är brist på saker, pengar och tid. Detta samtidigt som vi har större materiellt välstånd än någonsin tidigare. 

Anledningen till att det ser ut så här kan sägas vara vår naturliga önskan om att allitd ha mer och bättre saker, mer pengar och finare jobb. Samtidigt är frågan hur naturlig denna önskan egentligen är. Studier på naturfolk visar att dessa inte jobbar alls lika hårt som vi gör och att de trots lägre materiell standard inte önskar sig något mer än mat för dagen och tak över huvudet. Om de har klarat av att hitta mat så det räcker så tar de en vilostund och sitter och pratar med varandra istället för att jaga runt för att samla mer mat eller bygga ett större hus. Det betyder att det som vi ser som en naturlig drift att ständigt vilja ha mer kanske snarare kommer av marknadsföring vars syfte i mångt och mycket är att få oss missnöjda med vår nuvarande situation så att vi köper en ny bil, ett gymkort eller en resa bort från vardagslivet. 

VAR FÖR HELVETE INTE NÖJD DIN JÄVEL!!!

Denna jakt kan man aldrig vinna och den som ger sig in i det ekorrhjulet kommer aldrig känna överflöd, det finns alltid någon som har mer, kommit längre och det kommer alltid en ny modell av bilen. Detta är ett race som ingen vinner.  

THE PROBLEM WITH THE RAT RACE IS THAT IF YOU WIN YOU ARE STILL JUST A RAT! 

Omvänt om man bestämmer sig för att vara tacksam, att se hur bra man har det och uppskatta det lilla som en god kopp kaffe, en vacker utsikt eller en sån fantastisk sak som att att det kommer rent vatten ur kranen så får man känslan av överflöd ganska snabbt. Hör och häpna...detta trots att grannen har en nyare bil och åke till kanarieörarna förra veckan!

Vad är din inställning till bris och överflöd? 

11 november 2016

Fredagsfunderingen - Ska en sparblogg vara helt fri från marknadsföring?

Syftet med den här bloggen är att "sälja" budskapet att man inte ska försöka köpa sig lycka. Att lyckan kommer från friheten och att den som är verkligt rik är den som har små önskningar. Samtidigt drivs jag av att uppnå mål och ett sätt att mäta dessa är genom inkomst och/eller antal besökare och läsare här på bloggen. Att fler läser och kommenterar och att bloggen därmed ger lite mer inkomster gör det roligare att fortsätta och möjliggör kanske i längden att jag kan komma ut och föreläsa, prata om sparande och påverka samhället något lite i en possitiv riktning. 

Det är ingen hemlighet att jag får lite betalt för att skriva den här bloggen av tradevenue som ju har intresse av att driva trafik till sin blogg där man sedan kan öka intresset för olika bolag som möjliga investeringar. På senare tid har jag även startat ett samarbete i Lendify där jag också har investerat pengar samt har ett sammarbete med Nordnet där vi  alltid har haft våra investsterade pengar ett företag som vi är mycket nöjda med...så varför inte rekomendera det till andra. Detta är saker som jag skulle prata om här på bloggen ändå eftersom det gäller mitt sparande och investeringar.

Jag har även lagt till en flik längst upp på sidan FFF Rekommenderar där jag tipsar om några företag som jag använder mig av och tycker har en bra "pris prestanda" på sina produkter och/eller säljer produkter som i sig är positiva för möjligheten att spara pengar (till exempel cyklar och tillbehör). Jag är dock ingen bra säljare av detta och istället för att ge den normala säljpitchen som hörs på andra bloggar och poddar så är min instruktion istället "för guds skull köp ingenting"...men om du har något litet absolut behov...så kolla på dessa företag och se om det finns nått billigt. Att jag är en dålig säljare (eller att jag har väldigt bra läsare som verkligen förstår sparande) visar sig också i att väldigt få klickar på dessa länkar...och ännu färre köper något. 

Personligen har jag inget emot att bloggar/poddar tipsar och tjänster och produkter som passar på bloggen/podden. Däremot när börspodden är sponsrade av en kasinosite eller när ett poddavsnitt inriktat på sparande sponsras av den mest bränsleslukande pick-up modellen på marknaden så blir det lite skevt. 

Vad tycker ni? Kan en sparblogg sälja något eller bör den vara helt fri från marknadsföring? Är det någon skillnad på att marknadsföra investeringar och att marknadsföra produkter?

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar