Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 maj 2016

Vi gör aldrig ekonomiska misstag!!!

Nu tror ni säkert att vi har fått storhetsvansinne (och ni kan säkert har lite rätt) men det är inte vad detta inlägg handlar om det handlar istället om medvetenhet om vad man vill i livet. Vi lever vårt liv långt ifrån maximalt sparsamt och det händer att vi till och med begår sådana "sparsynder" som att köpa en kaffe på stan, köpa nya kläder trots att de gamla inte har ett enda hål eller betalar för streamingtjänster och spotify. Ungefär vart tredje år sätter vi oss dessutom på ett flygplan för att flyga till en annan kontinent.

Men inget av detta är misstag och när vi väl har beslutat oss så grämer vi oss inte en sekund över kostnaden. Det är just detta som är styrkan i att bygga in effektivitet och sparsamhet i livets naturliga flöde. Att slentrianköpa något finns inte på vår karta längre men ändå kan vi från tid till annan ta beslut om att köpa något som inte är nödvändigt "bara för att" och de gångerna ser vi det inte som något misstag. Istället blir det en möjlighet att förgylla livet. 

På alla andra av livets områden gör vi misstag minst lika ofta som andra, vi råkar hälla för mycket salt i maten, bli lite onödigt arg på barnen när de är jobbiga eller tappa telefonen i golvet och snubbla i trappen....men ekonomiska misstag är förpassade till historien. 

Hur känner ni kring detta? Faller ni fortfarande dit och gör ekonomiskta "misstag" eller är även de slösaktiga besluten grundade i medvetna val? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar