Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 november 2016

Portföljuppdatering - mycket brus och lite rörelse!

(Jag har ett samarbete med Nordnet och nedan finns en affiliate länk, jag har varit kund hos Nordnet i över 10 år och alltid varit nöjd med deras tjänster varför vi inlett detta samarbete.)

Den senaste tiden har det kommit en hel del bolagsrapporter och det betyder att det blir lite större rörelser på börsen. Den här rapport perioden tycker jag att det varit lite mer nervöst och små besvikelser gör att aktier går ner kraftigt och små positiva överaskningar gör istället att det rusar upp. Detta gör sammantaget att min portfölj som är relativt väl diversifierad rör sig sidledes. Jag har även fått lite hjälp av den svenska valutan som förtillfället är svag vilket har höjt värdet (i svenska kronor) på mina Amerikanska, Kanadensiska, Norska och Finska innehav. (Vissa pratar om valutarisk...jag skulle vilja kalla det valutamöjlighet:-)

Månadens aktieköp blev i Kopparbergs och Millicom som gått relativt dåligt den senaste månaden. Min syn på bolagen långsiktigt har inte alls förändrats och därför är det ju lite rea så värt att öka lite. 

Med aktiehandel precis som med allt annat så är jag kostnadsmedveten och av den anledingen gör jag relativt få affärer och därför väljer jag Nordnet för dessa. De har en stabil platform som jag alltid varit mycket nöjd. Kundservicen har varit bra när jag varit i kontakt med dem och jag gillar dessutom deras tjänst "Shareville" där man kan följa andras verkliga portföljer i realtid (följ gärna våra portföljer där). Om du är nybörjare och har mindre kapital än 80 000 kr kan du handla helt gratis! Billigare än så kan det inte bli! För oss med lite större kapital så börjar prislistan för aktieaffärer på 1 kr... Om du blir sugen på att testa Nordnet och öppna en portfölj så använd gärna denna affiliate länk.

Hur går det för era portföljer just nu? Har ni märkt av svallvågorna någonting eller är det segling i medvind?

27 oktober 2016

Åter i linje med Strategin - inköp i Kopparbergs och Millicom!

Efter förra månadens utsvävning (beskrivet i inlägget Håll dig till strategin IDIOT!) Så är ordningen återställd. Idag gjordes månadens inköp av nya aktier till portföljen och valet föll på två existernade innehav nämligen Kopparbergs och Millicom. 

Kopparbergs - har gått ner kraftigt sedan sommaren och handlas nu i linje med kursen direkt efter brexit omröstningen (som en händelse senast jag köpte aktier i bolaget). Jag tror fortsatt på bolaget och ägarna/ledningens förmåga att driva affärer och den nuvarande kursnedgången relaterad till nedgången i det britiska pundet kan när som helst vändas till det motsatta. Det finns en risk som alltid men den är lägre nu än när kursen var 30% högre. 

Millicom - har gått tillbaka efter sin rapport tidigare i veckan. Rapporten var inte dålig vilket var tydligt i och med att kursen inte gick ner på rapport dagen, därefter verkar det dock som om någon vill sälja mycket aktier och anonym har varit stor på säljsidan. Min syn på bolaget har inte förändrats och rapporten var stabil så då passar jag på att köpa när det går ner. 

Vad köper ni just nu? Några åsikter om dessa bolag? 

Taggar (blogg): 
14 september 2016

Lendify och Millicom entrar portföljen!

Min portfölj förändras oftast ungefär lika snabbt som en snigel rör sig, det är samma bolag månad ut och månad in. Ett månadsköp i ett existernade innehav och i något fall en mindre försäljning. Något bolag rusar upp och något annat går ner men totalt sett ganska händelselöst så som det ska vara. 

Denna månad är inte signifikant annorlunda men det har faktiskt varit lite mer action...(allt är relativt det är inte direkt någon nagelbitarspänning här men ändå). Den mest noterbara förändringen är att jag har satt in drygt 4% av portföljens värde hos Lendify (läs mer om mitt experiment här).  

Dessutom har jag sålt drygt 40% av innehavet i Tele 2 istället lagt till Millicom i portföljen dock köpte jag för ett något mindre belopp vilket också ökade lividen på depån något. Det har varit min tanke att ha båda dessa i portföljen med Tele 2 som kassako och Millicom som tillväxtmöjlighet så nu när Tele 2 har gått relativt starkt jämfört med Millicom de senaste månaderna så passade jag på att föra över lite pengar mellan dessa.

Jag har även gjort månadens insättning av 25 000 kr till portföljen vilket innebär en viss likvid på depån redo att användas till nya inköp om marknaden bjuder på några fina möjligheter i närtid. 

 

Vad händer i era portföljer...action eller stiltje? Några intressanta bolag som du har ögonen på just nu? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar