Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1411
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
25 april 2016

Dags att investera - Vad blir det den här gången?

Tänkte att ni skulle få följa med på vår normala månadsprocess för att besluta vilken aktie som vi ska köpa mer i denna månad. Idag är det den 25:e  och pengarna för månadens inköp blir tillgängliga. Egentligen har vi redan pengarna men vi har gjort det till lite av en rutual att se dem som tillgängliga när lönen har kommit. Cirka 25 000 är tillgängligt för köp.

Vi börjar med att titta på vår portfölj och bevakningslista (här om ni undrar) många av innehaven har gått starkt de senaste månaderna och/eller är de redan så stora att jag för närvarande inte är intresserad av att öka ägandet. (Större delen av mina aktier faller för närvarande i någon av dessa kategorier efter några starka månader). 

Men vad finns då kvar? Ratos ligger bra till bra till som också har gått ner något mer än utdelningen och där tror jag att det finns betydligt mer värde än vad den nuvarande kursen på under 50 kronor indikterar. Ett annat möjligt inköp är Northwest Healthcare REIT som också gått lite sidledes efter att de gått ut med en nyemission för att finansiera ytterligare fastighetsköp. Tror att detta är lågsiktigt positivt för företaget (och en naturlig del av verksamheten i en REIT som vill växa då de per definition delar ut nästa all vinst) som fortsätter att utveckla sin verksamhet. Återkommer med ett nytt inlägg när köpen är genomförda.

Vad kollar du på just nu? Hur ser din investeringsprocess ut?     

 

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar