Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 februari 2017

Portföljuppdateing - några rapporter och några köp!

Nu har det gått ett tag sedan jag uppdaterade portföljen och det har väl varit ganska händelselöst egentligen precis som det ska vara. I skrivandes stund ser portföljen ut så här. Senast jag skrev om portföljen och mina tankar var i samband med #uppesittarkväll.

Det sammanlagda värdet är drygt 2,1 miljoner varav knappt 80 tkr finns hos Lenidfy och cirka 400 tusen är kontanter, mestadels på depån för köp under den kommande tiden. Några småsaker har hänt sedan sist. 

  • Hafslunds och Skånska Energi - gick tillbaka något från sina tidigare högsta nivåer varför jag återigen har ökat lite i dessa bolag. Här är jag nu fullinvesterad dvs jag tittar inte på att köpa mer för tillfället
  • Kesko - den finska livsmedels- och bygghandelskoncernen rapporterade ett resultat något under förväntan men jag tyckte att aktien överreagerade på det med en nedgång på 10% på rapportdagen. Jag ökade något och den är nu upp cirka 5% sedan dess. 
  • Investor - en rapport utan överraskningar här passade jag också på att köpa lite mer generellt är det just i investmentbolagen där jag vill öka under rapportsäsongen men jag gör det när rapporten har kommit inte före eftersom jag redan har relativt stora innehav. 

(OBS! Detta inlägg skrevs i måndags kväll och sedan dess har Axfood rapporterat, återigen en stabil rapport men aktien ned ganska kraftigt det betyder att jag ökade med 150 aktier och har nu 1000 st..och jag stannar där)

Nu väntar jag på rapporterna i övriga bolag

  • 9/2 Hafslund och Gjensidige (tänker inte köpa eller sälja)
  • 10/2 Kinnevik (köper troligen mer efter rapport)
  • 17/2 Skånska Energi (tänker inte köpa eller sälja) och Ratos (troligt ytterligare köp efter rapport)
  • 21/2 Senior Housing Properties Trust (tänker inte köpa eller sälja)
  • 22/2 Wallenstam (tänker inte köpa eller sälja)
  • 23/2 Kopparbergs (gör troligen ingenting)

Vad gör ni just nu? Köper/Säljer eller sitter still i båten?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar