Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 september 2016

Spartipset - köp damskor!

När man vill spara pengar handlar det ibland om att tänka utanför boxen. Producenter skapar ofta olika typer av specialprodukter för att segmentera upp marknaden men det betyder inte att vi bry oss och handla på det sättet. Detta kan gälla på alla områden från mat till kläder och skor eller byggmaterial. 

Skor/Kläder - När det gäller skor har vi flera gånger kunna hitta bättre och billigare skor genom att vara lite okonventionella. Frun kan tillexempel ha junior storlekar på vinterskor och sneakers och ibland är det betydligt bättre pris på dessa. Jag har även köpt damsneakers eftersom dessa var billigare och fanns i min storlek (kanske inte så vanligt bland damerna med storlek 42-43?) 

Mat - På mataffären försöker man dela upp och göra produkter så som "grillfläsk", "salladskyckling" eller "pizzaskinka" men i ärlighetens namn så är det helt vanligt fläsk, kyckling och skinka men med ett annat namn. Om det är billligt pris tillexempel på grund av kort datum är det bara att slå till! 

Hygien - Frun använder en rakhyvel avsedd för herrar och hon upplever den som betydligt bättre än den för damer, den rakar bättre, är mindre dyr och håller längre. Det samma med raklödder. Tidigare när jag rakade mig dagligen för jobbet så använde jag en ansiktslotion för damer (parfymfri) av samma märke som den för herrar men till halva priset per ml. (den för damer var 25% större och betydligt billigare). 

Bygg - För ett tag sedan behövde vi en hylla hemma, dessa fanns i färdiga storlekar för säg 90kr men det visade sig också att samma bygghandel sålde uppkapade "plankor" och då fick man 5 hyllor för samma pris...kapat och klart..

Kort sagt, om du vill spara pengar så lönar det sig att titta lite länger än näsan räcker. Det finns ofta fler alternativ än man tror om man är lite uppfinningsrik och spänner sparsamhetsmusklerna. 

Har du några liknande exempel där du har sparat genom att titta lite längre? 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar