Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 september 2017

Spartipset - ha koll på hela utbudet!

För dig som är ny på bloggen rekommenderar jag att du börjar här! 

Något som många gånger förvånar mig är hur mycket priset kan skilja på samma (eller likvärdiga) produkter. Det kan vara mellan olika butiker i samma stad, inom samma butik eller mellan olika leverantörer av liknande varor och tjänster. 

Jag har tidigare pratat om att välja lågprisabonemang på mobiltelefoni som på det stora hela erbjuder samma tjänster till halva priset mot de stora operatörerna. I tidigare inlägg har jag också pratat om att man kan titta på leverantörer av arbetstkläder när man letar efter billiga högkvalitativa kläder att ha utomhus på fritiden då dessa ofta har samma prestanda men utan det extra statuspåslaget som många fritidsklädesmärken har. 

Detta förekommer på de flesta ställen och handlar nog till viss del om tillgänglighet. Glasskiosken på stranden tar 40 kr för två kulor glass medan på ICA kan du få 2 liter av samma glass för det priset. Men det handlar också om att vi helt enkelt inte har förmågan att ta in hela utbudet. Det är inte heller alltid så att butiken gör det lätt för oss. Jag har tillexempel varit med om att de bästa och billigaste oliverna finns på en hylla med varor från mellanöstern medan dyrare och dåligare varianter står på en hylla med bara oliver. Det förekommer också att en ganska tråkig lufttorkad skinka i plastförpackning har dubbelt så högt kilopris som vad man tar i den manuella charken. 

(Kilopris i den manuella charken överlägset billigast...jämfört med i kyldisken..på samma/liknande vara...inte direkt vad man väntar sig)

Det är troligen så att man gör bäst i att inse att man nästan aldrig kommer hitta det absolut bästa priset men samtidigt kan ju slå en lov genom sin butik och lära sig sortimentet i sin helhet. Man kan på samma vis göra en sökning och hitta några bra leverantörer av kläder. Jämföra mobilabonemang nån gång vartannat år (och då kolla på alla alternativ) och man kan utsätta sin El-leverantör för lite konkurrens då och då. När man sedan har valt en bra och rimligt prisvärt alternativ så kan man köra på det ett tag tills det är dags att kolla igen. 

Har ni gjort några liknande reflektioner kring erbjudanden av samma varor/tjänster till väldigt olika priser? Vad är dina bästa tips? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar