Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
24 december 2016

Farbror Fris julstrumpa!

Idag börjar vi vår julledighet på riktigt och det är dessutom julafton så det passar ju alldeles utmärkt. Under tiden fram till skolorna börjar igen kommer det vara lite begränsad aktivitet här på bloggen så därför tänkte jag att det kanske skulle kunna vara läge att tipsa om lite tidigare inlägg som kan vara värda att läsa igen eller om du är ny på bloggen kan vara en bra start. (Under "principer, spartips..." ovan finns ännu fler av dessa inlägg samlade)

Först kan det vara bra att ta tag i några av de största kostnadskategorierna om du vill förbättra ekonomin 2017 här är några förslag på blogginlägg att läsa:

För den som är intresserad av våra 10 år från vanliga "svenssons" till supersparare  så är dessa några förslag:

Och för den som undrar över framtiden för Familjen fri så har vi sammanfattat det här:

Nu ser vi fram emot en skön jul och därefter nyårshelg tillsammans med familj och vänner och laddar upp inför ett bra 2017, vi ses då!! 

 

Taggar (blogg): 
11 september 2016

Gratis är gott - Status efter en dryg vecka!

Som jag sa i mitt ursprungliga inlägg om detta förra helgen så är årets underrubrik för Super Spar September "gratis är gott" och det har till stor utsträckning med vår flytt och fruns byte av jobb att göra. I och med flytt så är kostnaderna till viss del svårkontrollerade eftersom behov uppstår plötsligt och dessutom är fortfarande inkomsterna opålitliga eftersom frun inte riktigt är etablerad på den nya arbetsplatsen. Sammantaget betyder det här att september i bästa fall blir en månad med positivt sparande...men inte mycket mer. 

Därför valde jag att istället lära känna den nya orten och vad som går att göra gratis (och utnyttja alla inflyttar erbjudanden till max). På bild nedan kan ni se vad vi lyckats få gratis så här långt...och som till stor del hade varit lätt att missa om man inte bestämde sig. 

OBS! En viktig princip för "gratis är gott" är att jag inte tar emot sådant som jag inte vill ha utan bara sådant som jag annars hade kunnat tänka mig att köpe och/eller som går att förtära...det finns sånt överflöd av prylar här i världen att om man inte är försiktig så kan man fylla hela sitt hem med gratisprylar som någon annan vill bli av med! 

Hur går det för er med snål månaden om ni nu kör nått sånt?

Taggar (blogg): 
3 september 2016

Super Spar September - Gratis är gott!

På min gamla blogg frivid42 körde jag två år i rad utmaningen Super Spar September (SSS) vilket kort sammanfattat gick ut på att maximera sin sparkvot genom att hålla igen på kostnader och samtidigt försöka hitta diverse extrainkomster. 

Tänkte köra något likande i år men med underrubriken "gratis är gott". Jag fick idén eftersom vi har fått lite kupponger på gratis saker från handlarna i samhället dit vi har flyttat och jag har även under en tid varit intresserad av att göra undersökningar på nätet för att se om det skulle kunna var intressant. Har tidigare deltagit i SCB undesökningar och tyckt att det varit rätt kul (nån form av sjukdom antagligen:-). Detta ger presentkort vilket kan ge ytterligare "gratis" saker. Vad finns det för gratis underhållning med mera. 

Här på bloggen kommer jag veckovis "logga" vad jag har kunnat få eller göra gratis under veckan...inklusive sånt som jag redan idag utnytjar så som bibliotek med mera. Detta som ett test för egen del men också som en inspiration för alla som tror att man behöver en massa pengar för att kunna göra nått kul!

Har ni några förslag på saker jag borde testa...eller ännu hellre vill du hänga med på utmaningen? SSS - "Gratis är gott" - nu kör vi! 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar