Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
18 oktober 2016

Håll dig till strategin IDIOT!

Min övertygelse är att det finns många investeringsstrategier som kan fungera väldigt bra. Det viktiga är att man väljer en strategi utifrån en övertygelse och sedan är konsekvent. Självklart måste strategin vara verklighetsförankrad men förutom det så tror jag att man kan vara framgångsrik på en mängd olika sätt. 

Sedan den senaste portföljuppdateringen så har jag fått erkänna att jag inte har varit så duktig på det här området. Jag lämnade (tillfälligt) min strategi på två vis. Till att börja med så slutade jag att investera månadsinsättningarna och istället hade jag samlat på mig kontanta medel på depån. Strategin är annars att sätta in 25 000 kr i månaden och att köpa i det bolag som jag finner mest köpvärt...inte försöka tima marknaden. Dock har jag på senare tid gjort detta lilla avsteg och helt plötsligt kändes det jobbigt att köpa...men också jobbigt att inte köpa. 

Så i fredags vinstvarnade Eltel och jag tyckte på ytan att det var en överraktion i kursen (ned -40%) och helt plötsligt hade jag impulsköpt aktier för cirka 25 tusen (inte mycket pengar men ändå) och jag mådde riktigt dåligt. Jag hade ingen övertygelse i aktien...vet inte ens riktigt vad de håller på med..)annat än att någon från dem var hemma hos oss och fick igång bredbandet efter flytten).  Jag är ingen nervös investerare...men nu hade jag ont i magen.

Då tog jag två beslut. 

1. På måndag morgon sålde jag Eltel (oavsätt hur aktien går). Har ingen aning om hur aktien kommer gå framgent men jag har ingen övertygelse och då ska jag inte äga den.

2. Jag investerar kvarvarande likvider på kontot (valet föll på fler Axfood och sen ett första köp i Investor).

Ordningen återställd och magen är lugn! Så här ser portföljen ut efter dessa förändringar...

Hur ser du på strategi? Lyckas du alltid vara konsekvent? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar