Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 januari 2017

Fredagsfunderingen - Känner du nån som klarar av att gå på toaletten själv?

Som min kära bloggkollega Sparo påpekade igår så är det tydligen fredag idag..å inte igår..så då får det bli en till fredagsfundering denna vecka!  

Något som jag aldrig upphör att förvånas över är hur dålig koll många har på sin ekonomi även om ekonomi i sin basala form är väldigt enkel. Du kan inte göra  av med mer än vad som kommer in. 

På detta sätt skulle jag kunna likna det vid att klä på sig på morgonen eller att gå på toaletten. Ungefär samtidigt som barn utvecklar dessa grundläggande färdigheter så lär de sig att läsa enklare meningar och räkna både plus å minus ...sen behöver man egentligen inte kunna nått mer. 

Ändå hör man stup i kvarten folk som lånar till konsumtion (OBS! då får du betala för samma sak två gånger...= dumt). Som trots bra inkomster sitter vid fikabordet och skojar om att "det är så mycket månad kvar när lönen är slut" eller som villigt erkänner att de inte har någon koll på sin pension (för det är ju så svårt) detta trots att pensionsmyndigheten presenterar pensionen med illustrationer värdiga en barnbok. 

Visst finns det saker som är något mer komplexa inom området ekonomi. Men lika lite som du behöver vara skicklig med symaskinen för att sköta påklädningen eller VVS tekniker för att gå på toaletten så behöver du har flerårig utbildning för att sköta en ekonomi på nivån "mindre pengar ut än in..." vilket räcker långt för de flesta. 

Hur är det med dig? Känner du nån som klarar av att gå på toaletten själv? 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar