Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 juni 2016

Fredagsfunderingen - "stanna för att det är utvecklande inte för att det är tryggt"!

För en tid sedan hörde jag någon säga på radio att han tyckte att vi skulle försöka bygga upp längre förhållanden till framförallt våra livspartners men även vänner, företag där vi jobbar och andra relationer detta sammanfattades med att "man ska stanna för att det är utvecklande inte för att det är tryggt". Tyvärr noterade jag inte vem det var som sa detta eftersom det på ett så bra sätt sammanfattade min egen filosofi.  

I kommentarerna i förra veckans fredagsfundering, som handlade om belåning, så dök också en diskussion upp om "quick fix" tänkande. Om köket inte är perfekt bygg nytt, om soffan är trött köp en ny, om bilen börjar krångla byt. Detta tror jag är samma sak men relaterat till prylar. Vi borde bygga längre relationer och försöka utveckla dessa men istället byter vi ut till stora kostnader. Det samma kan sägas med saker så som skola, vårdgivare med mera.  

Jag är ingen motståndare till valfrihet och inte heller vill jag tvinga folk kvar i dåliga förhållanden eller boenden men jag tror att vi skulle behöva vända på steken och se utveckling av det existernade som det första alternativet och byte/flykt som det sista. Att utveckla ett förhållande kan många gånger ge mer än att hoppa vidare och finna samma problem igen. Det är en betydligt större personlig utmaning att försöka hitta smarta lösningar för ett gammalt kök än att ta den enkla vägen ut och "bara byta allt". De lite "sämre" skolorna behöver föräldrar och barn vars första reflex är att försöka påverka och förbättra inte att flytta barnen vid första lilla problem. Detta ger skolorna en möjlighet att förbättras och ger även barn och föräldrar en möjlighet att växa. 

Kort sagt vi ska stanna och behålla för att det är utvecklande inte för att det är tryggt. Vad tänker ni kring detta? 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar