Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
18 mars 2016

Fredagsfunderingen - Vad är motsatsen till konfirmationsbias?

Jag är alltid orolig när många i min närhet börjar hålla med mig. Det gäller både i den fysiska omgivningen men i ännu högre grad i sociala medier och när det kommer till investeringsfilosofi med mera. Det är därför jag på twitter till exempel följer både Sara Skyttedal (KDU) och Gustav Fridolin (MP) och både Rebecka Weidmo Uvell (självutnämnd borgarbracka) men också Göran Greider (Debatör med hjärtat tydligt till vänster). Personligen är jag mycket liberal i min åskådning och jag kan skrämmas av åsikter på båda politiska "sidor" men jag tycker att det förhöjer min uppfattning av världen att inte bara följa personer som tycker lika.

På samma vis kan man säga kring investeringar där jag följer en del med liknande filosofi som jag själv (buy and hold, köp löpande och bry dig inte så mycket om hur börsen rör sig) men även personer som rekomenderar att köpa guld och ammunition (populärt kallade foliehattar) eller personer som står vid sidan med 100% cash for att kasta in den dagen som börsen krashar. Följer även en del traders även om min grundläggande inställning till trading är att det i stort sett är ett nollsummespel.

Jag har alltid varit orolig när alla runt omkring mig tänker som jag. Har satsat på utdelningsaktier i många år...men nu när alla gör det blir jag lite orolig. Är det bara jag som är på det här sättet. Jag känner att jag drabbas av någon form av inverterad konfirmationsbias där om för många tycker som jag blir jag övertygad om att det nog är ett gemensamt feltänk eller någon form av bubbla.

Hur tänker ni kring detta med konfirmationsbias och dess möjliga motsats?  

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar