Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 oktober 2016

Handla mat med kort datum!

Detta inlägg är på INTE sponsrat men om du väljer att klicka på någon av de rekomenderade länkarna här på sidan och dessutom väljer att köpa något så får jag en liten provision på detta. Min rekomendation är alltid i första hand att inte köpa någonting..men om det finns ett behov kolla gärna om någon av dessa firmor kan fylla detta behov på ett kostnadseffektivt sätt. 

Vi vill alla äta omväxlande men samtidigt till ett bra pris och mitt tips till alla är att kolla noga på era respektive livsmedelsaffärer om de säljer något med kort datum. Där jag bor har alla affärerna denna typ av erbjudanden med mellan 30-70% rabatt. Detta gäller dock främst färskvaror så som pålägg, kött, fisk, fågel, mejeriprodukter etc. Ofta cyklar jag förbi affären på vägen hem och kollar vad de har, finns det en fin bit högrev på halva priset så blir det en köttgryta till kvällen...finns det en bit lax kan den åka in in ugnen med lite pesto...och så vidare. Är det riktigt bra pris och det finns mycket kan jag dessutom köpa några flera bitar av köttet eller fisken och lägga i frysen (går också väldigt bra med smör och smörgåsmargarin med mera). 

När vi tidigare har bott på lite större orter har det vanligtvis funnits en butik med överskott av torrvaror och konserver också men det är det lite sämre med på vår ort. Därför har jag börjat använda mig av matsmart.se för dessa behov. Man ska dock vara uppmärksam på några saker. 

  • Bara för att något är billigt behöver du inte köpa. Att köpa hem mängder med godis och kakor bara för att det är billigt är ändå slöseri och än mer slöseri är det om man köper hem såndat som man aldrig använder. 
  • Vissa saker som säljs (både på matsmart och på butik) är från början väldigt högt prissatta så även med en stor rabatt så är det inte billigt. 
  • Det tillkommer frakt på 49kr vilket är humant men gör att det inte är värt att beställa bara enstaka produkter. 

Detta sagt så utnytjar jag varor med kort datum väldigt mycket för att köpa bra varor till lägre priser. Jag är nöjd om antingen priset är lägre än vad jag normalt skulle betala eller om jag får en bättre produkt för samma pengar. Nedan några exempel på produkter som jag köpte senast. 

Vill du läsa mer om hur jag sparar på matbudgeten så läs gärna vidare inlägget om mat...här!

Brukar du ofta handla mat med kort datum? Är butikerna på din ort bra på att erbjuda detta? Har du någon erfarenhet av matsmart.se? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar