Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 december 2016

Öhhh du November är slut...hur gick de då?

Det här med månadssammanställningar är knepigt för jag vet inte riktigt vad som är intressant för er andra att läsa om. Våra kostnader är ganska stabilt på 20 tusen per månad eller mindre om vi inte gör någon större festlighet eller större projekt. Dessa projekt kommer jag då troligen ha skrivit om på bloggen. Sparandegraden var drygt 50%..igen. December blir nog lite sämre (ska bland annat köpa liftkort inför vintersäsongen) men jag tror att vi skulle kunna komma in runt 75% sparandegrad motsvarande 750 tkr för helåret...å det är bättre än målsättningen..

Portföljen fortsätter att utvecklas väl, mitt största innehav det norska kraftbolaget Hafslund var också den största vinnaren. Högre energipriser och högre ränta är bra för detta bolag tillskillnad från många andra.  Nu börjar dock Hafslunds andel i portföljen bli obekvämt stor varför det kan hända att jag skalar av litegrann. (Generellt försöker jag hålla mina innehav i spannet 3 månadsbudgetar (60 tkr) och 1 år (240 tkr). Resonemanget bakom detta är att under 3 månader är det för litet för att bry sig...och över 1 år så är det lite för många penga-ägg i samma korg.) Lendifyexperimentet fortsätter som planerat och jag har fått mina första inbetalningar och placerat i nya lån. 

Jag har som vanligt också sammanställt månaden...för den som vill nörda ner sig lite...det här var ingen överdrivet sparsam månad som ni ser. 

Hur såg november ut för er andra..några positiva eller negativa överaskningar...eller gick det som på räls? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar