Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 maj 2016

Månadsuppföljning- Apslösig April...sparandegrad 85%!

Under april gick våra kostnader upp till den apslösiga nivån 23 000 detta då gjorde lite gemensamma aktiviteter i samband med min 40-års dag. I detta ingår mer bränsle, övernattningar, dyrt vin, inträde till aktiviteter med barnen etc så den underliggande kostnadsnivån är snarare minskande än ökande. I början av året satte vi ett mål för kostnader per månad på under 22 500 och efter 4 månader så ligger vi under 20 000 i snitt så det ser bra ut. Till sommaren blir det 40-års fest så då blir det lite mer Apslösighet i Augusti.....det är nått med de där A månaderna:-)  

Dock räddades sparandet av att jag fick min rörliga lön för föregående år och den var högre än på länge motsvarande 1 1/2 månadslön (jag hade räknat med en 1/2), med hjälp av detta och 20 tusen i utdelningar så slutade kontanta inkomster på 114 000  vilket ger en kontant sparandgrad på 80% (genomsnitt i år 70%). Till det kommer tjänstepensionen där jag detta år gör stora extra avsättningar (drygt 42 000 kr totalt denna månad) vilket gör att den totala sparandegraden blir 85% (genomsnitt i år 83%) motsvarande över 130 000 kr.

Vårt sparande  hittils i år uppgår till sammanlagt 400 000 vilket är tillräckligt för vår familj att leva på i 20 månader...detta är bättre än plan men samtidigt så kommer det säkert komma tuffare månader framöver. 

Hur gick det för er andra i april? Går sparande frammåt eller har det varit bakslag? 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar