Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 december 2016

Grattis ni har vunnit 20 Miljoner!

Något som alltid har förvånat mig är hur mycket svenskar spelar . Betson, Unibet, Bet365, oddset, tips, triss, med mera. Uppenbarligen är det en jättestor och lönsam branch sett till hur mycket marknadsföring som läggs ned på detta. Någonstans såg jag en siffra på att medelsvensson spelar för 400-500 kr i månaden samtidigt som en relativt stor andel av befolkningen inte har en buffert på 10 000 för en oförutsedd händelse. 

Plötsligt händer det...INTE!

Det finns en enorm tro hos människor om att en miljonvinst ska förändra livet totalt...samtidigt som man inte gör det minsta för att spara eller skapa sig en plattform utifrån de ofta goda förutsättningar man redan har.  

"SPEL ÄR SKATT PÅ MÄNNISKOR SOM INTE KAN RÄKNA"

 

Låt oss dock ta ett exempel med ett par i 25 år åldern som står på tröskeln till arbetsmarknaden. Vi säger att de går ut och får en medelön för akademiker kring 25-30 tkr. För enkelhetensskull säg 20 tkr netto. Lika för båda. 40 tusen i månaden...12 månader om året...480 000....i 40 år =  

19,2 MILJONER!!

 

Detta är oaktat eventuell avkasting på sparpengar, löneutveckling och avsättningar till pension. Grattis ni har redan vunnit miljonvinsten, se nu till att förvalta den väl å du...handla inget onödigt idag heller! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar