Kvantinvestering
Likes
5
Antal inlägg
19
Följare
2
Medaljer
0
Om användaren
Spara enkelt i aktier med strategier som bygger på vetenskaplig forskning. Kvantitativa strategier som i flera vetenskapliga undersökningar slagit börsen. Jag som är grundare av Kvantinvestering heter Simon Johansson. Jag har i flera år varit intresserad av aktier. Ju mer jag läste om aktier och aktiemarknaden, desto starkare växte en tankegång successivt fram; “Är det inte möjligt att utnyttja bolagens nyckeltal på något smart sätt? Istället för att bara investera i passiva indexfonder – går det inte att testa hur det fungerat att investera efter olika nyckeltal i bolagens finansiella redovisning? Då får jag ju en historisk grund att stå på – precis som när man säger att Stockholmsbörsen gett 8-12% per år.” Jag förstod nog inte då att detta var kvantitativ investering. Läs mer på hemsidan... Kontaktmail: info [snabel-a] kvantinvestering [punkt] se
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför välja Kvantinvestering?

 • Kvantinvestering har fokus på att vara enkelt, snabbt och prisvärt.
 • Hos Kvantinvestering vet du vilken strategi du investerar efter. Du får därmed också förståelse för strategins rationella grund och dess val. Andra tjänster har lösningar där du inte vet mekaniken bakom deras strategier.
 • Du ser snabbt vilka aktier som rankas högt i strategierna. Hos andra tjänster måste du själv sätta ihop en egen ranking.
 • Vi har ett lägre pris än Netflix. Många andra tjänster är dyrare, och till och med mycket dyrare än oss.
 • Kvantinvestering har en unik kombination av strategier. Vi vet åtminstone inte om någon annan med samma strateger.
 • Vi har en relativt stor bas med artiklar som handlar om kvantitativ investering och sparande. Vi jobbar också för att skapa ny artiklar och ta reda på information utefter våra medlemmars frågor.
 • Vi samarbetar med Quant-Investing.com för att ge dig förstklassig data.

Fördelar med kvantitativ investering

Det finns några fördelar med att använda kvantitativa strategier för att spara i aktier, vilka också talar för att bli medlem hos Kvantinvestering. Fördelarna är i viss mån subjektiva, men vi vill ändå lista några nedan. Fördelarna gäller de strategier vi presenterar på Kvantinvestering.

 • Du använder en strategi som historiskt har slagit börsen och nått hög avkastning. I det långa perspektivet spelar varje procentenhet roll.
 • Det är tidseffektivt. Det går snabbt att hitta aktier med egenskaper som historiskt slagit börsen. Du kan snabbt hitta aktier i de olika strategierna här på Kvantinvestering.
 • Du behöver inte investera känslor i egna enskilda aktieval. De sker med hjälp av strategierna.
 • Du får en historisk grund att stå på.
 • Du får ett bollplank till dig själv. En ytterligare dimension som du kanske inte skulle tänkt på själv. Därmed kan kvantitativa strategier hjälpa dig att diversifiera dina tillgångar.

 

Läs gärna också:

 

Varför har egentligen inte alla åtminstone en liten kvantitativ portfölj för att diversifiera och få ett bollplank till sig själv?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Taggar