15 Dec, 2015

Tips vid jobbsökande, tar 23 sekunder

Jag har nu under kort tid sökt 2 jobb och fått gå på 1 intervju och ska gå på den andra nästa vecka. Jag vill dela med mig ett väldigt enkelt tips, som kommer få dig att "sticka" ut lite extra som jag testat när jag sökt till dessa jobb. Jag tror nämligen att det spelat en liten roll. Mitt CV och personliga brev är jag verkligen inte stolt över, den är rent ut sagt kass. Då menar jag upplägget och formuleringar i den. Ni som läser mina inlägg vet väl att jag inte är bäst på att formulera mig bra, det är inte min starka sida direkt :). Nu till tipset!

Jag har gjort en ansökan och skickat iväg det. För det mesta hamnar ju det i något system och går inte personligen till rekryteraren. Kort därefter får man ett mail om att de har fått din ansöka o bla bla bla. Det mailet går ju inte svara på eftersom det är ett standardmail, så jag letar upp rekryterarens mail och skickar svaret till denna. Se nedan, med 2-3 viktiga områden för yrket. 

Hej Anna, Tack själv. Hoppas vi hörs efter att du kollat igenom mitt CV.

  • 9 års erfarenhet som supportkonsult inom .........
  • Jobbat med SQL och behärskar tabellverket i ......

 

I det andra fallet så skickade jag ett sms till rekryteraren, som ringde upp mig inom 2 timmar. 

Jag tror att detta har spelat en viss roll till att de hört av sig, vad tror ni?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.