10 Jan, 2017

Köp och Behåll!

"I samband med Carnegie Fonders årliga kundträffar i Stockholm, Malmö och Göteborg i höstas visade vi upp en graf med allt elände som hänt sedan 50-talet; från diverse krig till olika katastrofer och recessioner, och lade den bredvid en graf över börsutvecklingen. Därmed bevisades styrkan i vår enkla filosofi: köp och behåll. Det tål att upprepas. Köp och behåll. Eller som någon sa; det tog tre dagar att glömma Brexit, tre timmar att glömma Trump och tre minuter att glömma det italienska valet. Marknaden har en imponerande förmåga att titta framåt. Och bra bolag kommer förr eller senare att få sin rätta värdering, precis som att bubblor spricker." - Simon Blecher.

En förvaltare som jag inspireras och motiveras mycket av är Simon Blecher. Ovanstående inlägg är kopierat från månadsrapporten över Carnegie fonder som han förvaltar. Jag brukar läsa rapporten varje månad. 

Carnegie Sverigefond Största innehav 2016-12-31.

  • Hennes & Mauritz 7,4%
  • Nordea 7,2%
  • Volvo 7,2%
  • Investor 6,7%
  • Holmen 5,2%

 

Kommer att vara intressant att se hur hans fond utvecklar sig under 2017. Jag kommer i alla fall delvis följa och köpa efter Simon.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.