19 Jan, 2017

Ett av mina största innehav Castellum - Utdelningstillväxt 17,6%

Först ut av mina innehav är Castellum, som presenterade bokslutskommuniken idag och vilken höjning med utdelningen som presenterades, nämligen 5 kr mot förra årets justerade 4,25 kr. Så fort jag läste det tänkte jag wow de måste ha gjort ett fantastiskt resultat Q4, men så var inte fallet. Jag räknade på utdelningsandelen som visade sig vara 58% mot 52% så som det brukar vara. Förvaltningsresultatet speglar inte utdelningen, utan företaget har valt att ge ut mer. Nu läste jag även att utdelningen delas upp per halvår istället för helår. Det tycker jag är bara positivt för oss aktieägare och dessutom blir det mindre volatilt med kursen i samband med utdelningar och Castellum får jämnare kassaflöden.

Hur som helst så är jag nöjd och den utdelningstillväxten var väldigt positiv. Nu gäller det att räkna på mina Yield on Cost på Castellum, som ser bra ut. I nuläget när jag känner till förvaltningsresultatet  för Q4 så är Castellum ett bra köp vid 114 kr i rådande börsklimat. Bolaget är mitt andra största innehav i utdelningsportföljen och jag kan tänka mig köpa mer om det sjunker till den nivån. Nu gäller det att räkna på mina Yield on Cost på Castellum, som ser bra ut. Kommer att skriva ett inlägg på mina YoC tal så som jag brukar göra i början av året.

Äger ni några Castellum och vad tycker ni om utdelningen och ledningen val på höjning av utdelningsandelen?

Se mina tidigare inlägg om YoC från min förra blogg eller lite nyare här.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.