20 Feb, 2017

Fonden Catella Avkastning 10,9%, istället för sparkonto

Jag skriver en serie av inlägg där jag lyfter fram fonder som jag sparar i istället för ett sparkonto. Senaste 20 åren har jag aldrig behövt ett sparkonto utan jag har strategiskt sparat i räntefonder.

Många experter skriver om oförutsedda utgifter och att man skall ha en buffert, men det har jag aldrig haft faktiskt. Om det händer att jag behöver pengar akut så säljer jag fonder, drar in på sparandet och tar ut utdelningen för den månaden.

Bara genom att dra in på sparandet och ta ut utdelningen kanske jag kan få ut minst 7000 kr inom max 30 dagar.

 

Tidigare skrev jag om Atlant Stability och idag skall inlägget handla om Catella Avkastning. Jag har 150 543 kr placerad i fonden och dessa pengar skall så småningom placeras i aktier.

 

Morningstar: 4 Stjärnor
Förvaltningsavgift : 0,70%

Årlig avkastning
2013:  3,2%
2014:  2,2%
2015: -0,4%
2016:  0,9%

Totalt 5 år: 10,9%
 

"Fonden är en aktivt förvaltad räntefond som investerar främst i obligationer och penningsmarknadsinstrument utgivna av stat, kommun, bostadsfinansieringsinstitut och företag. Fonden investerar i företagsobligationer med högt kreditvärderingsbetyg (investment grade) och lågt kreditvärderingsbetyg (high yield) men även sådana företagsobligationer där kreditvärderingsbetyg saknas och där en inter bedömning görs."

 
 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.