2 Jun, 2017

Månadsrapportering + 27 163 kr

 

 

Igår skrev jag ett inlägg om min rekordutdelning som jag fick under Maj månad, hela 11960kr. Månadsrapporteringen för Maj är inte heller så dålig, mina konton steg med 1,62% som motsvarar 27 163 kr. Det är fina summor det. Mycket av den utvecklingen kan jag tacka min favorit Castellum för, som steg med 8% senaste månaden.

Mina konton har jag hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren. Om du inte har ett konto där så öppna ett och sköt dina egna affärer, det kommer du tjäna på.

 

Under månaden har jag gjort en del transaktioner och förändringar. I bolåneportföljen har jag sålt av aktier för ungefär 130 000 kr och det gjorde jag för att minska risken i portföljen eftersom det är lånade pengar. Om sedan börsen sjunker kraftigt har jag mer kapital att skjuta in med.

 

Förvaltningskostnaden för aktiedelen i portföljen är runt 0,42% räknat på hela året, totalt 1697 kr. Det är alldeles för högt och den kostnaden måste jag få ner till en nivå runt 0,15%. Se diagram på hur det utvecklas.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.