9 Aug, 2017

Börskrasch stundar, så tänker jag

 

Nu börjar det titt, som tätt skrivas en del om en stundande börskrasch som är nära. Ingen vet ju när den kommer exakt och har svårt att lägga en prognos över det. Jag tror att det kommer inom snar framtid kanske 1 år och vill därför fokusera på det jag kan styra och göra dem valen jag kan påverka.

 

Jag kommer inte att börja sälja mina innehav och investera i mer "säkrare" placeringar som räntor, obligationer och guld. Däremot kommer jag att hålla igen med att placera mina utdelningar som jag får varje månad och köpa vid större dippar eller lägga över det i min krigskassa, som just nu är 11% av portföljen.

 

Ett annat område som jag kommer att lägga mer koncentration på är att höja min sparkvot genom att sänka mina kostnader. Min sparkvot har legat i snitt på 10,7% senaste 12 månaderna om jag räknar bort den dubbellön jag fått under 1 år (som såklart har sparats undan). Jag har gjort några drag som kommer att höja min sparkvot kommande månaderna och även i framtiden. 

 

Så i mitt fall är det att jag ligger kvar med mina aktier, behåller utdelning till sämre tider och försöker att höja sparkvoten till kommande börskrasch.

Hur gör du?

 

Portföljens utveckling i år. 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.