21 Sep, 2017

Min pension 20 400

 

 

Många utdelningsinvesterare missar eller räknar inte med den pension, som man kommer få i framtiden. Jag vill ju pensionera mig när jag är 45 år och brukar logga in då och då på sidan minpension.se och gör en pensionsprognos.

 

Enligt prognosen kommer jag att få 20 400 kr mellan 55-60 år och 12 600 kr livet ut från 61 år. Jag gör en grov räkning och halverar summan för dessa och då blir det 7 140 kr respektive 4 410 kr efter skatt. Det motsvarar ca 20% av mina levnadskostnader och det blir plötsligt intressant att ta med pensionen och räkna på det även om man är en utdelningsinvesterare. Så logga in där och gör en pensionsprognos, väldigt enkelt. Du loggar in med mobilt bankid.

Kolla även in den här sidan där du kan jämföra dig med andra PPM sparare och tävla mot dem bästa. För mig går det väl sådär.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.