19 Nov, 2017

Månadsrapport Oktober + 3 317 kr

 

 

Här kommer en sen månadsrapport över mina konton från Oktober och till skillnad från September så var inte avkastningen 5 siffrig den här gången. Förra månaden hade jag en avkastning på 51 728 kr och en sharpekvot på 2,04, där har jag i alla fall gjort en förbättring på.

 

 

Sharpekvot visar hur bra du investerar jämfört med den risk du tar. Har läst någonstans att det är bra om du har över åtminstone 2,0.

 

Utvecklingen av mina konton (ovan bild) sen 2016 visar att jag är snäppet bättre än SIX index. I grafen finns även min bolåneportfölj som just nu är rena ränte/obligationsfonder, så därför är jag inte fullinvesterad eftersom det är bolån.

 

Jag fortsätter mitt mål med att sänka mina köp/sälj som medför höga transaktions och spreadkostnader. Under månaden fick jag in 563 kr i utdelningar. Kan även nämna att jag köpte in AT&T för ungefär 4000 kr idag.

 

Kolla även in bloggaren Kronan Till Miljonens utdelningar, en blogg som jag gillar att läsa.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.