2 Jan, 2018

Mina mål och tankar om 2018.

Till att börja med vill jag kortfattat summera det här årets investeringsår och det är med en liten gnutta av besvikelse. Min största besvikelse och nederlag för portföljen är mitt STORA innehav i H&M.

 

En stor lärdom från året är att en fallande tillväxt/lönsamhet är ett stort varningstecken och att aldrig ha en för stor andel i ett och samma bolag. Leta efter bolag med vinsttillväxt, som resulterar i en högre utdelningstillväxt.

 

Sätt till en parameter där hög soliditet med relativ låg värdering när det gäller P/E , P/B och dess andra varianter så ligger man bra till med sina investeringar. 

 

Mina mätbara mål för 2018 blir;

Utdelningstillväxt på 8%  ( 40 626 kr )
Förvaltningskostnad på 0,25%

 

Kontinuerligt återinvestera utdelningar och nyinsättningar i bolag med stabil utdelningstillväxt, hög soliditet och relativ låg värdering. 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.