21 Mar, 2018

Mina totala tillgångar sedan 2012

 

Sedan 2012 har jag då och då med jämna mellanrum dokumenterat mina totala tillgångar, skulder och Eget Kapital. Det är väldigt intressant att titta tillbaks på diagrammet och jag anser verkligen att utvecklingen varit bra. Från 2012 tills nu har mitt Eget Kapital vuxit med 5,8 ggr och det är främst tack vare mina lägenhetsköp. Den gröna linjen nedan är mitt Eget Kapital som räknas ut via alla Tillgångar - Skulder. Det blåa är Tillgångar och det röda Skulder.

Inom tillgångar finns även lägenheten, PPM och Tjänstepensionen inräknad. Anledningen till att jag tagit med PPM och Tjänstepensionen är för att jag själv kan via mina val förvalta dessa.

De raka linjerna beror på att jag inte varit aktiv och dokumenterat dem månaderna

 

Nedan illustreras vad mina tillgångar består av. Hela 63% är min bostadsrätt värd och då har jag räknat bort vinst skatten.

Mitt Eget Kapital och Skulder visar att jag har en soliditet på 51,3%. Det innebär att nästan hälften av mina tillgångar är lån. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.