Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
227
Följare
74
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fyllt på i SEB

Jag tog idag in ytterligare ett gäng aktier i SEB då jag ville bygga på innehavet lite till. Nuvarande kurs känns fortfarande helt ok även om det inte är lika billigt längre.
 

Banker har det för tillfälligt lite kämpigt på börsen vilket delvis beror på turbulensen inom sektorn i främst södra Europa. Samtidigt är räntorna extremt låga vilket också är negativt för bankernas intjäning. Q2-rapporterna vi fått se från våra svenska storbanker tyder dock på att de, trots rådande klimat, har förmågan att dra in bra med pengar. Personligen är jag positiv till bank långsiktigt och tror att de så småningom kommer att värderas upp när dammet väl har lagt sig. Under tiden kan jag håva in de ofta ganska generösa utdelningarna.

I övrigt har börsen studsat upp en hel del den sista tiden och många av de innehav jag skulle vilja öka i känns dyra. Högst upp på min önskelista finns Investor där jag gärna ökar om vi får se kurser kring 250 kr, men dit ner är det dessvärre en bit.

Köper du några aktier nu eller sitter du still i båten?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Techhh's picture
1
1
0
0
Techhh

Ser att du har lite olika banker i din portfölj. Tankar kring detta? Har själv en del i Nordea men ingen mer. Funderar på att utöka till ytterligare en stor svensk bank. Tips? Har funderat på Swedbank. Intressant blogg som jag kommer fortsätta läsa! 

Vägen till Frihet's picture
160
227
74
0
Vägen till Frihet

Hej,

Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen!

Jo jag är ganska tung i bank generellt och gillar alla svenska storbanker även om jag känner att jag inte vill exponera mig för hårt mot Nordea. Jag anser att bankerna generellt har fått ta lite väl mycket stryk den senaste tiden och tror därför på uppvärdering när dammet har lagt sig. Även under dessa lågeräntetider visar bankerna dessutom att de har förmåga att tjäna bra med pengar samt att de delar ut generöst.

Vet inte om jag kan ge något tips egentligen eftersom jag gillar såväl SEB, SHB som Swedbank. Mest intressant prismässigt just nu är nog SEB dock, den ligger iaf närmst mitt köptak.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar