Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
227
Följare
74
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Akelius Pref

Igår fyllde jag på mitt innehav i Akelius Pref. med 150 stycken. Till det priset blir direktavkastningen c:a 6,4 % vilket känns riktigt bra med tanke på risknivå och kvalitet.

[img="public://forum-images/Akelius_logo.png"]

Preferensaktier har generellt pressats ner en del i pris den senaste tiden vilket till stor del beror på stigande marknadsräntor. De ganska stora rörelser vi fått se i preffar som Akelius och Klövern känns dock klart överdrivna tycker jag då det känns troligt att vi kommer ha relativt låga räntor under lång tid. I en sådan miljö är preffar intressant som en del av portföljen, men det gäller alltså att ha koll på långa marknadsräntor och hur inflationen utvecklas.

Det gäller också att tänka sig för i valet av preffar som nu börjar bli väldigt många. För egen del vill jag bara ha preffar i bolag som visar stabila kassaflöden och finanser. Akelius är utan tvekan ett bolag som passar i det sammanhanget och nyligen gav S&P Akelius kreditbetyget "BBB- med stabila utsikter".

Vill du veta mer om preferensaktier och hur de fungerar rekommenderar jag dig att läsa bloggkollegan Petruskos inlägg Introduktion till preferensaktier på http://petrusko.blogspot.se/2015/06/introduktion-till-preferensaktier.html

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
milton's picture
7
8
4
0
milton

Intresant! Det är många som verkar tycka att Akelius är väldigt köpvärd nu. Jag   lägger till den i min watchlist!

Vägen till Frihet's picture
160
227
74
0
Vägen till Frihet

Ja på dessa nivåer tycker i alla fall jag att det känns klart intressant. Om du tycker att preffar är intressanta skulle jag vilja påstå att Akelius kanske är en av de bästa. Främst med tanke på att bolaget har koncentrerat sina fastighetsbestånd till större städer där behovet av bostäder alltid kommer att finnas.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar