Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
234
Följare
73
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Rapport Q2 2015 - Handelsbanken

Idag på morgonen kom Handelsbanken med sin rapport avseende Q2. Det var en riktigt stark rapport som SHB presenterade och vinsten var rekordhög. Det är också kul att se att Storbritannien fortsätter att växa fint. Man får väl anta att nye VDn Frank Vang-Jensen var minst sagt nöjd!


Låt oss börja med att ta en titt på några intressanta siffror (jämfört med samma kvartal fg år):

  • Intäkterna ökade med 6% och blev 10 221 MSEK (9 647 MSEK)
  • Räntenetto ökade med 5% och uppgick till 7 019 MSEK (6 704 MSEK)
  • Provisionsnettot ökade med 10% och uppgick till 2 359 MSEK (2 135 MSEK)
  • Kreditförlusterna ökade med 32% och landade på 359 MSEK (272 MSEK)
  • Rörelseresultatet ökade med 4% och blev 5 256 MSEK (5 077 MSEK)
  • Periodens resultat ökade med 3% och uppgick till 4 173 MSEK (4 034 MSEK)
  • Resultatet per aktie efter utspädning blev 2,14 kr (2,09 kr)
  • K/I talet blev 45,1% (44,6)

En titt på respektive marknad visar tydligt att främst Storbritannien går som tåget, här finns potential till ytterligare tillväxt dessutom. Jämfört med samma period föregående år har intäkterna ökat med 34 % och rörelseresultatet med hela 64 %. Under kvartalet öppnades 7 nya kontor så det totala antalet kontor är nu 187 stycken (17 fler än för ett år sedan).

Sverige däremot bjuder på marginell tillväxt, men går stabilt. I Norge och Nederländerna har rörelseresultatet faktiskt sjunkit och i Finland har vi en negativ tillväxt. Som helhet för koncernen ser det dock riktigt bra ut.Sammanfattningsvis var det en stark rapport. Mest glädjande är det att Storbritannien går så starkt. Tillväxten lär också fortsätta för banken meddelar att man lyckats rekrytera 10 stycken kontorschefer vilket indikerar att vi kommer få se minst 10 nya etablerade kontor här framöver. Det är också positivt att banken lyckas förbättra räntenettot trots mycket låga räntor. Att de lyckats med det beror främst på ökade affärsvolymer.

Dina tankar om Handelsbankens rapport?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar