5 Aug, 2018

En augusti utan ångest

Imorgon börjar min fru jobba igen efter semestern, så det är troligt att jag också hade börjat jobba imorgon om jag inte redan slutat livet som anställd. Det får mig att tänka på att motsvarande dag de tre senaste åren har varit bland de värsta dagarna på hela året. Framförallt för två och tre år sen kändes det riktigt tungt att börja jobba igen efter sommaren och jag var stundvis skeptisk till att jag skulle klara av att bita i och jobba flera år till enligt planen. Förra året såg jag ljuset i tunneln så då kändes det något bättre. 

Hoppas ni där ute som ska börja jobba inom kort inte känner igen er utan går in i hösten med positiva känslor! Sen ska nämnas att när jag väl kom igång och hade jobbat någon vecka så kändes det bättre även åren när det var som tyngst att komma igång.

För mig är det en helt annan känsla i år. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma in i lite rutiner igen. Inte så att jag tycker det är skönt att slippa umgås med min fru dygnet runt eller att jag tycker det är rätt åt henne att hon ska behöva åka till jobbet. Men ändå lite nystart med rutiner, träningen som varit lite eftersatt pga värme, slöhet och en del resor i sommar. Gillar också att det blir lite skillnad på de olika veckodagarna och kanske lite bra TV-program och serier kan dra igång igen.

Jag har väldigt lite inbokat när det kommer till jobb i höst. Ännu mindre än under våren då jag ändå gjorde lite uppdrag i min firma och jag har tackat nej till några uppdrag som kändes trista. Men om ett par veckor släpps min andra bok vilket kommer bli lite jobb just i samband med lanseringen i form av signering, skicka ut ex för recensioner, göra några intervjuer och annat som kan öka intresset för boken. Boken handlar om ekonomisk frihet och vilka fördelar det har för hälsa, livsnöjdhet, lycka, trygghet etc. Boken innehåller ett antal intervjuer med både ekonomiskt fria personer och forskare. Jag är mycket nöjd med resultatet så det ska bli spännande att se hur den tas emot i höst, min första bok som kom ut våren 2017 har sålt mycket bättre än vi vågade hoppas. På tal om den första boken så kom det i veckan en ny recension av den från duktiga Framtidsfeministen som du kan läsa här. Kul att den kan öka intresset och motivationen för sparare även bland de som redan varit igång många år!

Jag kommer så klart återkomma mycket mer till den nya boken här på bloggen närmaste månaden och jag återkommer med exakt datum då den går att beställa. Den kommer finnas klar för beställning i god tid innan augustilönen.

Förutom att jobba med boken har jag ett till jobb inbokat den närmaste månaden. Jag ska jobba som röstmottagare/rösträknare i samband med valet den 9 september och även gå en förberedande utbildning. Ett jobb jag främst gör för att jag har tid och tycker det är kul att få se hur det går till och för att det är en viktig grej. Sen får jag ungefär 3000 kr i betalt också vilket är en ren bonus.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.