5 Jul, 2018

Månadskostnad Nissan Qashqai 5 617 kr

Nu har det gått 10 månader (gäller Juni månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000 kr, som jag betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med bensin, tullavgift och parkering för det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. 

 

Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över längre ner i inlägget.

 

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av en hemsida för att värdera vad bilen skulle kostat att sälja privat. Jag hade inga nya kostnader under Juni månad och servicen är betalad 3 år framåt. Under Juli har jag en räkning på fordonsskatten annars ser det ganska lugnt ut med framtida kostnader just nu.

 

 

Värdeminskning  35000
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             3447
Fordonsskatt        1003
Biltvätt                     353
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    56 172 kr 

 

Min månadskostnad hamnar då på 5 617 kr och kommer såklart att sjunka varje månad och det gör den om ni tittar på de gamla inläggen. 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.