Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juli 2016

Tre analyskoncept

Eftersom att bolagsanalyser och genomgångar är en stor del av min vardag så vill jag även dela med mig av det jag kommer fram till och mina tankar kring olika bolag, det var en av de stora anledningarna till att jag valde att starta Aktieinkomster i bloggformat för mer än fyra år sedan. Genom dessa år har jag kommit fram till framförallt tre analyskoncept som jag personligen tycker är riktigt givande och användbara och det tycker förhoppningsvis ni också.

Det första konceptet är mina ”vanliga” analyser som har en fundamental inriktning där jag grundligt går igenom respektive bolag och kollar på alltifrån affärsidén och affärsmodellen till framtidsutsikterna och riskerna med mycket mera. Dessa lite längre och grundliga analyser hittar ni här och mitt mål är att publicera minst en sådan i veckan.

Sedan har jag även mina så kallade Lunchanalyser där jag kikar på bolag som kan vara intressanta ur ett långsiktigt perspektiv och även där med fokus på det fundamentala. Dessa är lite kortare då hela tanken är att man ska hinna läsa igenom dem på sin lunchrast (därav namnet) och på så sätt löpande få inspiration och tips om intressanta företag på börsen. Ni hittar alla Lunchanalyser här.   

Slutligen har jag även mina snabbgenomgångar som kort och gott fokuserar väldigt mycket på den finansiella biten, framtidsmål och verksamhetsbeskrivning. Här är tanken att man på ett snabbt och smidigt sätt ska få en bra överblick av ett företag och om man tycker att det ser intressant ut kan man analysera det vidare. Även om det är just snabbgenomgångar så trycker jag in väldigt mycket konkret information som man kan komma väldigt långt med. Dessa snabbgenomgångar hittar ni flera exempel på här.    

Jag personligen tycker att de här tre analyskoncepten fungerar väldigt bra ihop då man t.ex. kan få upp intresset för ett företag via en snabbgenomgång eller en lunchanalys och sedan forska ännu mer via att läsa en mer genomgående analys. Men självklart är det ni läsare som bör säga vad ni tycker och tänker om mina analyskoncept, gillar ni dem? Gillar ni dem inte? Tycker ni att det finns någonting som jag kan göra bättre eller bör ändra på? Skriv gärna en rad eller två i kommentarsfältet här nedanför vad ni tycker och tänker så kan jag använd mig av era tankar och idéer till att utveckla dessa koncept ännu mer.

 

 

Tack på förhand!
David  

8 mars 2016

En ny heltäckande idé

Eftersom att hela mitt koncept, Aktieinkomster och allt runt omkring det är en väldigt stor del av min vardag så sitter jag nästan hela tiden och funderar på hur jag kan utveckla konceptet och göra det ännu bättre och mer användbart. Nu under den senaste tiden har jag kommit på, skissat på och testat en ny detalj som jag nu kommer lansera för alla er läsare som är intresserade och den kommer förhoppningsvis vara ytterligare ett användbart hjälpmedel i er ekonomiska vardag.

Under det här året har jag nämligen testat omvandla Efterbörsen till ett mejlutskick likande min morgonrapport som jag skickar ut varje börsmorgon. Efterbörsen är min dagliga rapport efter den svenska börsstängningen varje dag där jag går igenom de viktigaste sakerna från respektive börsdag. Resultatet och responsen från det här testet har varit fantastiskt bra och därför har jag nu valt att ta den här idén vidare och göra den verklig.

Från och med idag och efter alla börsstängningar framöver kommer alltså Efterbörsen att skickas ut via mejl och då ingå i samma koncept som Morgonkollen (min morgonrapport). Alla som är anmälda till Morgonkollen kommer automatisk även få Efterbörsen framöver och om ni ännu inte är anmälda så gör ni det enkelt via att klicka på bilden här nedanför. Båda utskicken kommer självklart att fortsätta vara helt gratis.

 

 

Via den här nya idén och utvecklade konceptet hoppas jag att jag varje dag kommer kunna ge er väldigt bra och lättförståeliga helhetsöverblickar och genomgångar av det aktuella börsläget och allt där omkring. Hela min tanke och mitt mål är att ni på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt ska kunna hålla kolla på det ekonomiska läget varje dag och på så sätt kunna spara och investera på ett bättre och mer lönsamt sätt.

 

Vad tycker ni om det här nya upplägget? Det är trots allt ni läsare som det här är till för och det är ni som kommer ta del av utskicken så det vore väldigt roligt att höra vad ni tycker?

Håll utkik efter Efterbörsen i er mejl ikväll!
David   

28 januari 2016

Har jag visat er att Afrika är tillgängligt?

Som de flesta säkert känner till så hade jag ett Afrikatema här på Aktieinkomster under förra veckan. Ni hittar hela den temaveckan här och som jag sagt tidigare så är jag själv väldigt nöjd med den veckan.

Men nu tänkte jag även passa på att fråga er hur ni upplevde Afrikaveckan? Känner ni att ni fick en bra introduktion till Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv? Tycker ni att jag fick till ett brett och informativt flöde av information och material? Frågorna är många och ni får gärna formulera egna och svara på dem. Överlag vill jag alltså bara veta hur bra eller dålig ni tycker att min temavecka med fokus på Afrika var?

Jag kommer köra sådana här temaveckor lite då och då och av just den anledningen vill jag jättegärna höra era åsikter om vad jag kan göra bättre och vad jag ska fortsätta med och så vidare.

 

Tack på förhand för att ni tar er tid och svarar!
David 

Taggar (blogg): 
16 januari 2016

Önska gärna olika teman!

Som jag skrev igår och i mitt tidigare inlägg här så är jag på väg att lansera ett nytt koncept här på Aktieinkomster, ett koncept som går ut på olika veckoteman. I det stora hela går det här nya tema-konceptet ut på att jag under vissa veckor verkligen dyker ner i olika teman och ägnar mig åt just det området under hela veckan och förhoppningsvis kommer vi tillsammans på så sätt lära oss väldigt mycket. Ni kan som sagt läsa mer om hela det här nya konceptet i mitt tidigare inlägg här.

Jag har en hel del tankar och idéer gällande framtida teman redan nu och som jag tidigare avslöjade så kommer tema-konceptet ha premiär nu på måndag och då kommer temat vara Afrika. Men nu vill jag även ta emot förslag på kommande teman från er? Inget förslag är dåligt eller dumt och det enda kravet jag har är att det ska finnas någon form av ekonomisk, affärsmässig eller investeringsmässig inriktning. Så önska gärna på, antingen i kommentarsfältet här nedanför eller via att mejla till mig på david@aktieinkomster.se.

Jag har i dagens läge inte riktigt bestämt hur ofta jag kommer att köra ett sådant här veckotema men det kommer troligtvis bli så att jag gör det lite då och då när jag känner för det eller när jag hittar någonting av intresse helt enkelt. Men som sagt ös in tips till mig så diskuterar jag gärna era förslag vidare med er.

 

David        

Taggar (blogg): 
15 januari 2016

Ett nytt koncept: Veckoteman

Under nästa vecka kommer jag att sjösätta ett nytt koncept som jag skissat på ett tag här på Aktieinkomster. Det nya konceptet är väldigt enkelt och det går ut på att jag under vissa veckor kommer att rikta in mig mot ett speciellt tema. Allt eller i alla fall det mesta som jag skriver om och delar med mig av kommer under dessa temaveckor att handla om just det aktuella temat och såklart så kommer alla inriktningar vara ur ett investerings-/affärsmässigt perspektiv.

Hela tanken med det här tema-konceptet är att jag och ni läsare då tillsammans kan djupdyka ner i olika ämnen, lära oss mer samt verkligen få en bra bild över alltifrån möjligheter till risker och saker som är viktigt att tänka på med mycket mera.

Jag har redan nu en hel del intressant ämnen på min projektlista men jag kan redan nu avslöja att det här konceptet som sagt kommer ha premiär nästa vecka (med start på måndag) och att temat då kommer vara Afrika. Som jag skrev tidigare i veckan här så ska jag till Kanarieöarna nästa vecka och eftersom att Kanarieöarna ligger utanför Afrikas kust så föll valet av det första temat på just Afrika. Det är helt klart en lite halvkonstig anledning men man kan aldrig styra vart inspirationen kommer ifrån eller hur? 

Så håll ögonen öppna nästa vecka om ni är intresserade av Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv. Det kommer komma alltifrån inlägg om möjligheterna och riskerna i regionen, konkreta investeringstips och hur Afrika ser ut och fungerar ur det här investeringsmässiga perspektivet till boktips, podd-tips och videoklipp med mycket mera. Målet är att efter nästa vecka ska vi alla ha riktigt bra koll på Afrika och verkligen veta hur vi ska agera när det kommer till den regionen.

 

Vad tycker ni om mitt nya tema-koncept? Dela gärna med er av era tankar och idéer eller vad ni tycker att jag bör tänka på?

 

David   

Taggar (blogg): 
14 januari 2016

Jag tar en tripp utomlands

Nu under den kommande tisdagen tar jag en tripp utanför vårt lands avlånga gränser och reser till Kanarieöarna för att ta en veckas semester. Det ska självklart bli väldigt skönt men samtidigt så förstår jag det då uppstår en hel del frågor oss er. Jag tänker här ge er ett väldigt kort och tydligt svar som ni får fundera lite på och det lyder: Aktieinkomster och min aktivitet gällande inlägg och andra saker som jag delar med mig av kommer att flyta på nästan i samma takt som förut och till och med tillsammans med en liten extra och förhoppningsvis intressant detalj.    

Jag kommer alltså dagligen fortsätta att vara aktiv även om jag såklart också kommer ta det lugnt och skruva ner på tempot en aning. Den enda stora skillnaden när jag åker iväg är att min morgonrapport (Morgonkollen) samt mina samanfattningar efter varje börsdag (Efterbörsen) kommer ta en paus på en vecka. Från och med tisdag den 19:e januari – tisdag den 26:e januari kommer Morgonkollen och Efterbörsen alltså ta en paus men på onsdag den 27:e januari är allt tillbaka som vanligt igen. Däremot så kommer mitt och TradeVenue:s gemensamma veckobrev att skickas ut som vanligt under den söndagen så det är bara morgonrapporten och rapporterna efter stängning som tar en liten paus.

På grund av min kommande resa så har jag här nedanför satt ihop en lista på vad som är bra att tänka på när det kommer till Aktieinkomster.
 

  • Morgonrapporten (Morgonkollen) tar en paus mellan 19:e januari – 26:e Januari
  • Efterbörsen tar en paus mellan 19:e januari – 26:e Januari
  • Veckobrevet skickas ut som vanligt, även under min kommande semestervecka
  • Det kommer komma upp inlägg dagligen på Aktieinkomster
  • Jag har en nyhet gällande Aktieinkomster som kommer ha premiär under den veckan (vecka 3)
  • Så håll överlag ögonen öppna för det kommer hända en hel del, trots min semester


Min kommande nyhet som jag nämnde är ett nytt koncept som jag kommer presenter nu under de kommande dagarna. Jag vill även säga att min avsikt som sagt är att förbli aktiv här på Aktieinkomster och i sociala medier med mera trots att jag ska ha semester, något annat kan jag inte tänka mig då jag verkligen älskar det jag gör och inte bara ser mitt jobb som just enbart ett jobb. Det perspektivet som egen företagare kan man prata mycket mer om och det tänker jag också göra då jag tyckte att det här la grunden för ett nytt inlägg. Det inlägget som jag kommer kalla: Egenföretagare, inlåst eller fri? (eller någonting liknande) kommer att komma upp här imorgon och för er som är intresserade av just entreprenörskap, egenföretagande och just den eventuella friheten så tror jag att det inlägget kommer bli riktigt intressant, men mer om det imorgon.

 

David    

16 november 2015

Idag fyller Aktieinkomster 4 år!

Idag fyller faktiskt Aktieinkomster 4 år och jag måste säga att det har varit några fantastiska och väldigt lärorika år. Under dessa år har jag producerat mellan 2000-2500 inlägg och det motsvarar ungefär 2 inlägg per dag i hela 4 år.

Aktieinkomster har under dessa år växt och utvecklats markant och idag är konceptet mycket mer än bara en blogg om aktier och investeringar. Enligt mig har Aktieinkomster blivit mer ett helhetskoncept som man kan använda sig av om man hela tiden vill hålla koll på det ekonomiska läget på enklast möjligaste vis. Det är möjligt via saker som t.ex. Morgonkollen, Efterbörsen och veckobrevet och utöver det får man följa min resa och ta del av min tankar och idéer gällande investeringar, ekonomi och företaget med mera.   

Det som jag tycker är mest roligt är att jag har fått göra och även gör den här resan tillsammans med alla er läsare och förhoppningsvis så får ni användning för det jag gör och delar med mig av, vad jag hört så verkar det i alla fall som det.

4 år kan ibland vara en relativt lång tid men likasom gällande mina investeringar så är 4 år en väldigt kort tid för mig och för Aktieinkomster för det här är ett projekt som jag är inne i på lång sikt. Nu framöver kommer jag tillsammans med TradeVenue att fortsätta utveckla Aktieinkomster och göra konceptet ännu större och framförallt ännu bättre och mer användbart. Redan nu i dagens läge är det en hel del på gång så håll ögonen öppna för det som kommer framöver kommer ni användare och läsare ha ännu mer användning för.

Nu ska jag jobba vidare med en bolagsanalys som kommer upp här på bloggen idag och så får jag även fundera över hur jag ska fira den här 4-årsdagen, har ni några tips?
 

David

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar