Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
31 mars 2016

Satsar hårdare på mina företagsinvesteringar

Under de senaste månaderna har jag i princip avvaktat helt när det kommer till de investeringar som jag gör via mitt företag. Den delen av bolagets verksamhet har legat på is dels för att jag ägnat mycket tid åt annat nu i början av det här åren samt för att jag medvetet har avvaktat. Min avvaktande inställning har framförallt berott på det volatila läget och eftersom att dessa investeringar i princip bara riktar sig mot mindre så kallade framtidsbolag så har avvaktandet varit ännu mer befogat då volatiliteten just hos dessa bolag och aktier oftast är ännu högre.

Under den här tiden har mitt bolag då även samlat på sig en hel del likvida medel i sin portfölj och nu under den senaste tiden har jag på allvar börjat kolla på nya investering igen. Jag började med att gå igenom mina nuvarande innehav (kolla in min företagsportfölj här) ordentligt ytterligare en gång och jag kommer inte göra mig av med något av dem i dagens läge utan snarare göra några ökningar nu framöver.

Sedan har jag även börjat kika på en del nya bolag och just nu har jag min arbetsplats översvämmad med information och olika papper om GWS Production, Catella, Black Earth Farming, Minesto, SolTech Energy Sweden, Matse och Mavshack. Det är inte säkert att jag kommer investera i något av dessa bolag men det är de jag just nu håller på att analysera och än så länge har jag då inte kommit fram till något resultat.

Som ni ser är det nästan bara lite mindre bolag där det finns många frågetecken men en enligt mig bra potential som jag kollar på och det är exakt så som mitt företags investeringsstrategi ser ut. Tillskillnad från min privata utdelningsportfölj där jag jagar stora och stabila bolag som jag antagligen aldrig kommer sälja av så är jag här på jakt efter en högre tillväxt rent kursmässigt så att jag kan göra en exit efter ett visst antal år, det kan bli alltifrån ett år till t.ex. 20 år, jag vill helt enkelt låta företagen jobba och försöka utvecklas så att jag verkligen får ta del av potentialen så det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta nu i dagens läge.   

 

Har ni något intressant att säga och tillägga om några av dessa bolag?

 

David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar