
Mina Länkar
Blog Archive
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden ABs (SBB) affärsidé bygger på att långsiktigt äga, förvalta och utveckla bostads- och samhällsfastigheter samt driva detaljplansprocesser för bostadsfastigheter. SBBs fastigheter återfinns i svenska och norska städer med underliggande tillväxt, generellt är fastigheterna belägna i när anslutning till ortens centrum med goda kommunikationer.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och Finland.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA och Oman.
Other

Irisity är ett världsledande mjukvaruföretag inom teknologin för
intelligenta kameralösningar. Med hjälp av proaktivt arbetande och
självlärande algoritmer skapar Irisity kameralösningar som är
speciellt anpassade för en mängd applikationsområden i samhället
såsom skolgårdar, nattlig övervakning av äldre i hemmet och
bevakning av olika typer av skyddsområden. Irisity erbjuder sina
kunder en kostnadseffektiv, prediktiv bevakningslösning med hög
precision. Bevakningen sker i realtid vilket minskar responstiden
samt ökar möjligheterna att agera prediktivt. Irisitys huvudkontor
ligger i Göteborg.

Fastpartner (tidigare “Fastighetspartner”) är ett svenskt fastighetsbolag
som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter. Hyresgästerna
består av allt från nystartade bolag till ledande industribolag och
samhällsbolag. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från
Stockholmsområdet men övrigt fastighetsbestånd är spritt över
Sveriges storstadsområden och expansiva orter. VD och storägare
i Fastpartner är Sven-Olof Johansson med lång erfarenhet inom
finans- och fastighetsbranschen.
SBB fokuserar främst på fastigheter inom två segment: bostäder
och samhällsfastigheter. Portföljen innehåller även till viss del
andra typer av fastigheter där avsikten primärt är att driva detaljplan
för att utveckla bostadsfastigheter. Strategin är att delar av
fastighetsbeståndet ska bestå av kassaflödesfastigheter med
identifierad utvecklingspotential. Bolaget förvärvar aldrig råmark,
utan utvecklar enbart detaljplan på kassaflödesgenererande fastigheter.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch
som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på
investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde
och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas
fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och
Finland.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och
oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare
upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt
genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på
moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet
Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA
och Oman.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för
störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av
ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives
patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent
utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Betalar för hög skatt på ISK-konto.
Varför inte kvartals eller månadsutdelningar.
Investerare kastar sig över bostadsfastigheter med låg avkastning men ratar bankaktier med höga utdelningar. Ett sätt för bankerna att få upp intresset och värderingarna skulle kunna vara massiva aktieåterköp, eller varför inte kvartals- eller månadsutdelningar?
I måndags skiljde Nordea av utdelningen på 7,32 kronor per aktie. Det motsvarar en direktavkastning på cirka 7 procent. Här ingick visserligen lite innehållen utdelning för 2020 men nivån är ändå väldigt bra.
För exempelvis fastighetsbolaget Heba, som har ett renodlat fint bostadsbestånd i Stockholm, ligger den genomsnittliga direktavkastningen, alltså driftöverskottet genom det bokförda fastighetsvärdet, på 2,4 procent.
Investerare verkar älska drygt 2 procent i avkastning men rynkar på näsan åt 7 procent. Efter uppgången det senaste året är nu Nordea-aktien på samma nivå som våren 2017, alltså 4,5 år sedan. De senaste fem åren, under ett fantastiskt börsrally, är aktien upp 18 procent. Swedbank med sina omfattande problem med penningtvätt i Baltikum, är ned 11 procent på samma tid.
Handelsbanken har lyckats gå ännu sämre med minus 16 procent. SEB har klarat sig bäst med en uppgång på 41 procent.Bankernas utdelningar under åren har dock varit stabila och höga under alla år utom pandemiåret 2020 när Finansinspektionen satte stopp för dem. Med dagens kurser ligger direktavkastningen i snitt på 5,5 procent beräknat på den genomsnittliga utdelningen de senaste fem åren, inklusive 2020. Värderingarna är som vanligt låga. Det genomsnittliga p/e-talet för de fyra är 11 i år efter årets kursuppgång.
Under samma period har priserna på bostadsfastigheter gått mycket starkt med allt lägre löpande avkastning från driften som följd. Även på börsen har stora bostadsägare, som Balder,SBB,Heba, K-Fastigheter och John Mattson, utvecklats väldigt starkt när investerare vill åt de väldigt säkra kassaflödena som bostadsfastigheter erbjuder. Men även bankerna har säkra och repetitiva intäkter, vilket dock marknaden inte verkar vara lika sugen på.
Kanske har bankerna lite sig själva att skylla för de låga värderingarna. När det gäller återföringar av vinster till aktieägarna har man år efter år gått i samma hjulspår med en stor utdelningsklump på våren. Kanske är det dags att prova nya vägar?
De låga värderingarna gör till exempel aktieåterköp väldigt gynnsamt. Kanske borde man prova att hålla nere utdelningen och genomföra massiva kontinuerliga aktieåterköp över flera år, lite likt Swedish Match? En bank som verkar testa lite nya banor är Nordea som nyligen fick grönt ljus för aktieåterköp för 20 miljarder kronor. Sedan årsskiftet är även Nordea den bästa bankaktien av de fyra.
Eller varför inte prova kvartalsutdelning? Eller månadsutdelning? Det hade säkert alla tusentals småsparare i bankerna gillat. Sedan Ilija Batljans fastighetsbolag SBB den 15 juli kommunicerade att utdelningsfrekvensen ändras från kvartal till månadsutdelning utreds är aktien upp drygt 20 procent. Sedan mars har aktien dubblats. Även fastighetsbolaget Cibus har gått starkt efter att bolaget i oktober ifjol gick över från kvartals- till månadsutdelning.
SBB:s besked är lovvärt, men den förhållandevis låga direktavkastningen gör att det blir rätt lite pengar varje månad för en vanlig småsparare. Redan i september kunde bolaget föreslå en utdelning på 1,32 kronor per aktie för 2021 vilket motsvarar en direktavkastning på 2,7 procent, eller 0,2 procent per månad. Den som till exempel äger 1.000 aktier för cirka 50.000 kronor får bara en dryg hundralapp varje månad.
Meddelande: Jag fick det här från Nordea.
Anledningen till att du fått flyttuppdraget är att du har Nordeaaktier på ditt Servicekonto i din ISK Bas. Du har även en ISK med Depå och vi vill hjälpa dig med att flytta Nordeaaktierna till den istället. Ny skattelagstiftning i Finland innebär att privatpersoner i Sverige betalar för hög skatt när de får utdelning från finska bolag, däribland Nordea. Vi kan se till att du betalar rätt skatt för kommande utdelningar från Nordea, men då måste dina Nordeaaktier vara förvarade på din ISK med Depå vid utdelningstillfället.
Om du vill att vi ska flytta dina Nordeaaktier åt dig behöver du signera överföringsuppdraget senast den 3 oktober 2021. Uppdraget heter ”Överföring av värdepapper” och du hittar det under Kontakt - Avtal och dokument. Flytten medför inga skattekonsekvenser eller extra kostnader för dig.
Höjd källskatt på utdelning på finska aktier från 1 januari 2021https://www.nordea.se › ... › Aktier