Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Böcker om investeringar

För lite mer än ett år sedan så satte jag mig in i ett antal böcker om investeringar och har läst dessa regelbundet sen dess. Att läsa på bloggar och internet om investeringar är bra, men man får oftast en bättre helhetsupplevelse att läsa en bok och lär sig mer hur man kan tänka om investeringar. Jag tänkte i detta inlägg lite snabbt gå igenom vilka böcker jag läst hittills och lyfta fram några ur varje kategori för att ge tips för den som vill läsa på lite mer om det sättet att investera på. Framöver kommer jag regelbundet uppdatera vad jag läser på min profil på Goodreads.

 

Böckerna som jag läst hittills:

The Little Book that Beats the market

You can be a stock market genius

The big secret for the small investor

The little book of sideways markets

Millenial Money

Deep Value

Dual momentum investing

The Intelligent Investor

A Wealth of Common Sense

What Works on Wall Street

The Education of a Value Investor

Thinking fast and slow

Kapitalet i det 21:a århundradet

One Up on Wall Street

 

Dessa böcker läser jag just nu:

My Life as a Quant

Quantitative Value

Active value investing

Quantum Finance

 

Nyligen inköpta:

The Net Current Asset Value Approach to Stock Investing

Wealth of nations

Value investing

 

Mina favoritförfattare bland böcker för att investera aktivt är främst Joel Greenblatt och Vitaly Katsenelson för hur man ska investera och Guy Spier för hur en värdeinvesterare bör tänka och tips på vägen. De alla skriver klart och tydligt om simpla och logiska aktiva investeringsstrategier med utgångspunkten i att investera i aktier går ut på att investera i bra bolag för en billig peng. Greenblatts böcker "The Little Book that Beats the market" och "You can be a stock market genius" är både lätta att ta sig in i och läsa på en dag. Samma gäller "The little book of sideways markets" med ett tydligt och liknande budskap. 

 

Mina favoriter inom kvantitativa aktieinvestering är dels Greenblatts bok som tidigare nämnt, "The Little Book that Beats the market", och Patrick O'Shaughnessy's bok "Millenial invest". För den som vill grotta ner sig lite mer kan jag rekommendera både Wesley Greys och Tobias Carlisle "Quantitative Value" och James O'Shaughnessy's "What Works on Wall Street". Tobias Carlisle's bok "Deep value" är också riktigt bra, men något dyr och går inte in så djupt på den kvantitativa aspekten som de andra, utan mer om hur bra investerar har gjort genom tiderna genom att köpa riktigt billiga bolag. För den som vill läsa mer om taktiskt tillgångsallokering kan jag rekommendera "Dual momentum investing" av Antonacci där han lägger fram caset för Dual momentum på ett superbt sett, verkligen läsvärd.

 

Kan säga att de flesta böcker jag läst hittills har varit riktigt bra och det ska bli intressant om jag kommer att hitta lika bra böcker att läsa framöver. Vissa har jag varit mer eller mindre intresserad av, men generellt så har det varit många intressanta böcker jag läst.

 

Fråga gärna om ni är mer nyfiken på någon av de böcker jag läst och jag tar gärna emot flera tips på intressanta böcker att läsa framöver.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Keepan (ej registrerad)

Tack för denna lista! Letar bra läsning!

Eddiebow's picture
2
12
0
0
Eddiebow

Trevlig lista! Har sett att du hänger på seekingalpha.com (och kanske även hans sida netnethunter.com?). Har du sett denna och gjort några reflektioner kring den: http://www.netnethunter.com/retire-young-rich/?

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Har sett den men inte läst den. Har inte sett någon anledning till att läsa den då hans blogg är så uttömmande, av samma anledning som jag inte läst Alpha Architects senaste böcker. De kan vara intressanta för att få en helhetssyn, men mycket går nästan att läsa till sig på deras hemsidor.

Anonymous's picture
Tradertube (ej registrerad)

Mycket bra inlagg!

Aktieinkomster's picture
791
1332
66
0
Aktieinkomster

Många bra tips! Tack så mycket!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar