Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Dual momentum - månadsuppdatering

Nu är ännu en månad avslutad och det är dags att uppdatera fördelningarna i Dual momentum. Dual momentum ligger fortfarande kvar i ränta i denna månad trots senaste månadens uppgångar. Nu kan man verkligen se att både svenska och globala börser har negativt momentum då vi börjar närma oss 1-årsdagen för senaste toppen. Ännu har vi inte tagit oss under nivån där Dual momentum gav säljsignal, så det kan bli intressant att se om det händer framöver.

 

Här är fördelningen för den svenska portföljen:

 

 

Den amerikanska varianten var däremot nära på att gå in i aktier igen då den amerikanska börsen vägrar att gå in i en björnmarknad trots att resten av världen befinner sig i en. 

 

 

Den som är intresserad av Aggressiv global taktiskt tillgångsallokering (GTAA AGG3) så har denna gått över REIT och internationella obligationer, men ligger fortfarande investerad i guld. Den stora skillnaden är att REIT:s har fått bra momentum och det ska bli intressant att se om det fortsätter så framöver.

 

Här går det att se excel-dokumenten, dels för Dual momentum, och dels Paul på Investingforaliving.us för GTAA AGG3.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Niklas2 (ej registrerad)

Hur förhåller du dig till att investera i syntetiska eft:er? Efter lite efterforskning verkar det t ex som om DB X MSCI World Total Return inte innehåller i huvudsak indexföljande aktier utan andra former av derivat och liknande. Jag tänker främst vid en större börskrasch eller bankkris. Känns spontant att det skulle vara säkrare att äga fonder med aktier i de reela bolagen. Inser dock att dual momentum oftast ligger i räntor eller likvider innan en fullkomlig dipp vilket kanske blir värt risken. Hur ser du på det?

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Tror jag läst lite om det och det inte ska finnas så stor risk med det. Men man bör vara inläst i de tillgångar man handlar i. Problemet med ETF:er är oftast endast att det kan bli svårt att sälja på momangen, men har man tid och vänta 30 min så brukar det inte vara något problem. Då omfördelningen sker 1 gång per månad är det inget jag skulle oroa mig för i alla fall.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar