Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

En månad med Indexinvestering.se

Nu är det drygt en månad sen som jag skaffade Indexinvestering och testat det istället för att tradea själv aktivt. Främsta anledningen till att jag gick över är dels då jag märkt att jag är ganska dålig på att swingtradea aktier och inte har tid med det. Därför gillar jag den systematiska variant som Indexinvestering erbjuder och tror att man kan få bra avkastning genom att följa dem. Då jag startade i ett lite småtråkigt läge som inte bjöd på några större uppgångar eller nedgångar så blev det inte fullt så många trades som jag hade hoppas, men det blev några som jag redovisar nedan:

 

BioGaia 5,9 % (stängd)

Rejlers 7 % (stängd)

Intrum Justitia 3,7 % (stängd)

Hufvudstaden -4,52 % (öppen)

Bulten -3,7 % (stängd)

Kinnevik -4,8 % (stängd)

Snitt +0,6 %

OMXSPI -4,5 %

 

Jag gick helt enkelt på det enkla systemet att vid SWING-signal på en aktie så köpte jag, vid en SWING-säljsignal så sålde jag. Som visas ovan så utvecklade sig i snitt de olika affärerna bättre än index och de flesta är stängda i skrivande stund.

 

Fördelen som jag ser med denna sorts trading är att man troligtvis kan få en ganska bra riskjusterad avkastning, då man följer med aktierna på SWING:en upp och säljer dem när de går ner. Med ett regelbaserat system slipper man också att blanda in känslor och försöka sig på att överlista marknaden, vilket jag insett under året är något jag helst undviker. Det går alltid åt andra hållet än vad känslan säger, i slutet av september kändes det som allt skulle ner och förra veckan som att allt bara fortsätter upp. Därför är denna sorts approach bra på att sålla bort sådana känslor och bara handla med ett beprövat system.

 

Så trots mina goda ord för detta så valde jag att använda pengarna och sätta in i min nystartade momentumportfölj. Anledningen till detta var främst att det blev för mycket att hålla koll på. Nu i volatila tider så kommer runt 20 mail om dagen, där ens eget innehav kan vara bland dessa. Det finns i och för sig en bra hemsida där man kan kolla hur positionen ser ut. En annan anledning var att det kunde vara svårt att komma in. Väntade man en kvart eller halvtimme så kunde kursen redan vara upp någon procent, speciellt på morgonen då många signaler ges. Själv så hade jag så lite pengar jag tradeade med att det inte kändes värt det. Däremot om man är mer aktiv så känns det som en bra grej att göra och jag skulle kanske ta till det för att hålla klåfingriga fingrar borta från andra innehav.

 

Nu kommer jag behålla prenumerationen ett tag till för att låta den ge lite signaler om när det kan vara lämpligt att göra sina månadsinköp. T.ex. i slutet av september så gavs tokmånga signaler på köp, vilket gav riktigt bra avkastning. Nu de senaste dagarna har däremot det varit otroligt många säljsignaler, många bland stora bolag och populära aktier, vilket gör att jag avvaktar lite. En liten del av en portfölj som följer dessa signaler skulle varit investerad i dagsläget. Liknande har skett i min momentumportfölj där endast 3 av 10 aktier inte utlöst stop-loss och är fortsatt investerade. Så vi får se när nästa köpläge kommer.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar