Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Golden butterfly 1 år

Min Golden butterfly-portfölj har firat 1 år då den startades i slutet av maj. Den går att följa på Shareville här och själva portföljen och konceptet introducerades i detta inlägg. Jag har fallit just för Golden butterfly eftersom det är ett enkelt koncept där man simpelt kombinerar korta räntor, långa räntor, aktier och guld på samma sätt som i Permanenta portföljen som RikaTillsammans skrivit om och följer liknande logik. Den bygger också på alla delar så man får en väldiversiferad portfölj. I tester har portföljen gett 5,5 % per år inflationsjusterat (ca 9,5 % per år innan inflation då inflationen var ca 4 % under perioden). Maximal avkastning har varit 8 % per år och minsta 4 % per år inflationsjusterat under 10 årsperioder, vilket innebär en stadig avkastning sedan 1972.

 

Följande är utvecklingen för senaste året. Som jämförelse tog jag Swedbank Robur Access Mix som består av 50 % aktier och 50 % räntepapper. Som syns är utvecklingen mycket lik för båda men med något lägre volatilitet för Golden Butterfly. En stadig och stabil avkastning för den som vill sova lugnt om nätterna. Det är främst i nedåtgående börs jag tror denna typ av portfölj visar sina framfötter, så vi får se när en sådan kommer nästa gång.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
JDB (ej registrerad)

Jag antar att man resettar fördelningen en gång per år?

MVH JDB

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Ja, det stämmer. Jag gjorde inte det nu då det inte skiljde sig så mycket och portföljen är så liten. Men kommer göra det framöver.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar