Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport augusti

Då var månaden avslutad, en månad som bjudit på mycket turbulens och nu slutade ner med - 7,06 % för SIX30 och med - 6,26 % för S&P 500. Det var ett hårfint avslut på S&P 500 och månaden stängde precis över gränsen för säljsignal efter Dual momentum, så det blir ingen försäljning än. Däremot var signalen så hårfin så det gäller att kolla lite extra på det de kommande dagarna.

Idag gjorde jag också en större makeover i mina kvantitativa strategier. De är nu totalt fem som jag kommer uppdatera en per kvartal (plus en bonus) och inkluderar strategierna: EV/EBIT, EV/EBIT + momentum, Value composite one, Value composite one + momentum och Magic formula. Alla har gett en avkastning på ca 15 - 20 % per år i tester till oftast en lägre risk än börsen. Detta resulterade i totalt ca 72 avslut idag, så Avanza har i alla fall tjänat lite pengar (inte så mycket iom Avanza mini). 

Totalt har mina portföljer gått följande:

  • Dual momentum - 6,8 %
  • Kvantitativa portföljer - 4,3 %
  • Aktiva portföljen - 6,5 %
  • Momentumportföljen - 2,6 %
  •  

Alla portföljer har alltså gått bättre än mitt jämförelseindex vilket är SIXS30 vilket innebär att jag istället investerat i Avanza zero. 

Två inköp skedde denna månad. Ena var i Tethys Oil, andra var i guld. Jag var lite väl tidigt in i Tethys Oil men nu är det bara att hoppas att de dras med av oljelyftet. Guldet får vi se var det är på väg. 

På onsdag ska jag gå på Gustavs aktiepub, det ska bli skoj att möta andra bloggare där för första gången. Kanske någon av dessa som läser detta inlägg.

I övrigt tror jag vi kommer se en intressant börshöst. September är historiskt sett inte så rolig, så det kan komma att bli intressant. Nu först får det bli en utvärdering av Dual momentum-signalerna.

Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Måste man vara bloggare för att gå på Gustavs aktiepub eller får alla aktieintresserade komma? Eller får vem som helst komma över huvud taget förresten? Kan man läsa mer om det någonstans?

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Nej, det är inget krav. Vem som helst är välkommen, tror det finns platser kvar. Här är info om anmälan: http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/2015/08/ekonomiprat-fisksnacks-och-...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar