Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1348
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Observationer från Gustavs aktiepub

Jag var första gången på Gustavs aktiepub igår. Det var riktigt trevligt och bra diskussioner. Tiden gick otroligt fort och jag hann tyvärr inte prata med alla jag hade velat prata med där, men kan göra lite återkoppling om vad som diskuterades vid vårt bord. 

Fokus vid vårt bord hamnade på senaste månadernas marknadsrörelser. Min uppfattning var att det var flera på puben som var allmänt negativa till marknadsläget. Senare under kvällen kom bloggaren Kavastu in på puben och joinade diskussionen och beskrev den allmänna bear-trenden och var ganska övertygad att vi är någonstans kring 30-45 % in i den nuvarande bear trenden där vi troligtvis kommer se vidare fall de kommande månaderna.

I övrigt hade vissa agerat lite lugnt i denna trend med att skala ned lite, vi hade alla varit ganska trötta på Greklandsdramat i somras och vi hamnade lite in på det psykologiska med makrosnack och marknadsrörelser. Vissa tyckte att nu i efterhand så kändes det ett självklart läge att man borde ha minskat redan i april-maj då allt kändes väldigt haussat, men det är lätt att känna så i efterhand. Själv sa jag att jag halverade mitt aktieinnehav i månadsskiftet, då jag går på rena modeller och vill vara säker på åt vilket håll marknaden tar sig. Många har varit skeptiska till börsen sedan 2011 och det är svårt att gå emot trenden. Nu visar trenden på nedgång och troligtvis kommer denna att fortsätta.

Temat på slutet av kvällen blev aktieintresset. Detta är nu på topp, vilket både kunde märkas på aktiepuben och på sociala medier. Aktiebloggar, poddar, facebook-grupper och twittrare ökar enormt mycket och har en riktigt hög aktivitet. Nu är vi ner -10 % från toppen, förhoppningsbolagen har gått riktigt bra i sommar och vi har egentligen inte sett någon större nedgång än. Om nu vi ser en krasch på -30 - 50 % och bolag så som Fingerprint och Precise går ner med -80 - 90 % så kommer aktieintresset försvinna ganska fort. Då gäller det att man är kvar, väntar på att hitta bra köplägen då alla börjat kasta in handduken. 

Jag vill avsluta med att säga att puben var riktigt bra anordnad av Gustav och han var en riktigt bra värd, jag rekommenderar verkligen att gå dit. Fick själv lite blodad tand av att prata mer om aktier och börs, så om någon/några är intresserad av att ha en börs-after work så är jag kvar en vecka till i Stockholm och pratar gärna mer om aktier (hann tyvärr inte prata så mycket om enskilda aktier igår).

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Hade velat men det ligger i helt fel stad. Ni får helt enkelt göra som alla andra och sända en pod. ;)

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg


Intressant inlägg:

Motivation det är alltid bra att få olika infallsvinklar om aktier om köplägen och få blodad tand och inspiration i det här börslägget vi har nu.

zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Kul att du "rapporterar" från träffen. Läser gärna liknande inlägg i framtiden.

Cormentia's picture
8
13
1
0
Cormentia

Du får anordna en egen pub. En "uppföljarpub". ^^

Investerarfysikern's picture
744
1348
138
0
Investerarfysikern

Roligt att ni gillar inlägget. Det var många intressanta ämnen som kom upp men det intressantaste var nog hur folk såg på marknadsläget. 

Ja, en uppföljarpub vore skoj. Tänkte att vi borde ha en TradeVenue-pub :D

zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Investerarfysikern: Roligt att ni gillar inlägget. Det var många intressanta ämnen som kom upp men det intressantaste var nog hur folk såg på marknadsläget. Ja, en uppföljarpub vore skoj. Tänkte att vi borde ha en TradeVenue-pub :D

Bra idé!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar