Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Säljsignal enligt Dual momentum

Månadens avslut gav säljsignal på Dual momentum, då S&P 500 gett lägre avkastning än korta räntor i USA de senaste 12 månaderna. Detta innebär att byte sker nu från S&P 500 till räntor. Mitt val föll på Vanguard Short-Term Bond (BSV) då jag håller mig borta från långa räntor (som troligtvis kan ge negativ avkastning de kommande 10-20 åren). Igår var jag lite oklar med vad månadens utfall var, men fick hjälp av Pauls månadsuppdatering på Investing for a living:

http://investingforaliving.us/2015/08/31/tactical-asset-allocation-septe...

 

Om ni är intresserade rekommenderar jag er att spara denna länk så ni kan kolla Dual momentum-signaler vid varje månadsslut:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EgjvTufatSFHW9_D0G4i00mLgVmyXt-P...

 

En annan modell som jag skrivit en del om här på bloggen är Meb Fabers Ivy League portfolio. Denna berörs i Pauls inlägg och han har också ett dokument för detta nedan. Denna är nu endast investerad i likvider och korta räntor:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eXlfuY4g_bLw2tPdIvRZOYELux5FeAcG...

 

I övrigt så har tre andra signaler utlösts: ena är att månaden slutade under MA200 på både S&P 500 och OMXSPI plus att dödskors har utlösts (MA50 passerar MA200). Dessa har varit historiska bra signaler. Också Indexinvestering.se's trendindikator har gett säljsignal på de amerikanska börserna, vilket enligt dem ska vara en bra indikator. 

 

Utöver detta så är det mycket andra indikatorer som talar för en korrektion och att vi nu påbörjat en bear market. Ena är att aktiebelåningen i USA är på rekordhöga nivåer. Kina saktar in. USA's konjunktur börjar toppa. Värderingen är på riktigt höga nivåer. Visst, vi kan se att börsen går upp igen och får en sista spurt likt efter 1998 och 2006, men man vet aldrig. Själv går jag efter min egen modell och kommer köpa aktier igen om det händer. Fram tills motsatsen bevisad är jag nu i bear-mode.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar