Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1348
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Strategi för Investerar-SM 2017

För andra året i rad kommer jag vara med i investerar-SM i bloggklassen i samarbete med NGM och TradeVenue. Kommer äntligen få möjlighet till revansch från förra året då strategin som jag hade initialt inte var direkt toppen (se förra årets inlägg här). Nu är startfältet desto svårare och det finns många skickliga bloggare och twitter-profiler som ställer upp denna gång, se nedan.  

 

 

Förra årets strategi byggde på ett koncept som heter "managed futures", alltså att med en genomtänkt strategi gå lång och kort olika tillgångar med hävstång. Strategin var att gå lång och kort olika tillgångar beroende på deras momentum. Trots hög hävstång på 5 gånger så gav det en inte alltför volatil avkastning, men alldeles för låg avkastning för att vinna ett race på två veckor. Nu var inte tävlingen i bäst Sharpekvot, utan snarare högst avkastning.

 

 

I och med detta kommer årets strategi vara klart mer offensiv. Förra året kommenterade en på twitter att då det i stort sett inte finns något att förlora och man bara vinner genom högsta möjliga avkastning så gäller det ta högsta möjliga risk. Så det blir full hävstång och satsningar i olika aktier och index utifrån momentum och annat smått och gått. Det kommer vara ett högriskspel och vi får se om det går bra eller om jag förlorar allt redan på första dagen.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
henrik helander (ej registrerad)

Heja Henning! :) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar