Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mina utdelningar hitills i år - 9149 kr

 

 

Mina utdelningar hitills i år är 9 149 kr, jag är ganska nöjd med det med tanke på att en del av portföljen är fonder och premieobligationer såsom Brummer MS, Catella HF, Excalibur och premieobligationer. Dessa ger ju inte någon utdelning och den andelen är 40 %. 

Se mina tidigare inlägg  http://sparaklokt.blogspot.se/search/label/Utdelning

Hur går det för era utdelningar?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Har fått lite från Mr Green och HomeMaid, men annars är det inte mycket utdelningsfokus hos mig. HomeMaid har fin direktavkastning och du, som gillar utdelningsaktier, borde ta en titt på det!

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Tack för tipset, skall kolla upp den. 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Förstår inte riktigt kärleken till utdelning. Borde man inte maximera kapitalets tillväxt och sen när den är stor nog, börja beta av och leva oberoende. Varför denna förälskelse till utdelning?

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Kassaflödet från utdelningar ger mig möjlighet att sprida mina köp och därmed inte påverkas av börsens svängningar då nya pengar kommer in i depån. De bolag som har stabila utdelningar har lägre risk och faller inte lika mycket och så snabbt som icke-utdelningsaktier. I ett ISK konto är det därför viktigt att ha stabila bolag då du betalar skatt på depå värdet även om du gjort stor förlust.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Jovisst. Men stabilitet brukar ju knappast vara förknippat med tillväxt. :)

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Min tanke är att man kan försöka maximera tillväxten, högre risk dock, och sen gå över mot mer stabilitet när pengamaskinen nått rätt nivå.

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Håller med dig där, men mitt fokus är utdelningar just nu. Jag har tagit hem det mesta och inväntar en liten "korrigering" på utdelningsaktier och sedan gå in med kraft. Beror bl a på min jobbsituation mm...

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Undrar mest för det verkar vara en "fluga" i bloggvärlden att man ska ha en utdelingsportfölj. Men jag ser inte vitsen med den nischningen innan man ska skörda lite mer. :)
Men tycker som du, stabilitet samt utdelningen är ju ett kvitto på att företaget går bra. Så säger inte att du gör fel, ska själv göra så senare i livet har jag tänkt.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

nörden: Undrar mest för det verkar vara en "fluga" i bloggvärlden att man ska ha en utdelingsportfölj. Men jag ser inte vitsen med den nischningen innan man ska skörda lite mer. :) Men tycker som du, stabilitet samt utdelningen är ju ett kvitto på att företaget går bra. Så säger inte att du gör fel, ska själv göra så senare i livet har jag tänkt.

 

Jag tror att många har en utdelningsportfölj eftersom det är så fruktansvärt enkelt att investera enligt den principen. Man köper stora stabila bolag, sätter sig sedan på kanten och observerar när utdelningarna trillar in. Det krävs alltså ingen större analysförmåga eller känsla för marknaden för att lyckas med denna strategi. 

En annan sak är att det håller verkligen drömmen vid liv, drömmen om ett oberoende liv. För varje år som går får man in mer och mer pengar varje månad. Första året kanske halva ens räkningar skulle kunna betalas med utdelningarna, andra året matkostnaderna, tredje året bensinkostnadern osv... Motivationen hålls uppe helt enkelt och man sover gott om nätterna eftersom inga större säljbeslut behöver tas när marknaden stormar.

 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Låter lite som "alla väder portföljen" som Jan på rikatillsammans har. Där man tummar på tillväxt men får skönare nattsömn. :)

Helt klart är det ett bra koncept, kommer nog själv trilla in på det lite senare. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar