Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Kräftskive-barometern

Nu i Augusti vankas det förmodligen kräftskiva för många. Var själv på en igår.

Kräftskivor genererar ofta en uppluppen stämning och många tar sig en öl och/eller snaps Med några års uppgång på världens aktiebörser, högkonjunktur samt överskott av pengar som "behöver investeras" så kommer ju aktier och aktiemarknaden förr eller senare på tal.

Detta är inget unikt fenomen för i år. Under goda år så kommer aktier på tal. Under dåliga så är det ingen som vill prata aktier (fast det är ju då de är som mest intressanta).

Även om vi haft en liten korrektion nedåt kursmässigt på börsen den senaste tiden så är det fortfarande så (enligt kräftskive-barometern) att aktier är populärt.

Tänkte bjuda på de bolag det pratades om. Kunde vara kul och kanske se hur det förändrar sig från år till år framöver.

Obs! Ingen ska ta nedanstående bolag som investeringsråd. Det är de inte! Det är en högst ovetenskaplig och godtycklig "barometer". Hur högt är aktieintresset och vad finns i "luften".

Fingerprint - ja var väl även snackisen förra året.

Beowhulf Mining - ett prospekteringsbolag som handlas till några ören. Verkar ha gått göra stora pengar på det under 2016. Toppade i början av året kursmässigt sedan gått ne digen. Nu är det ju det där huruvida kursen ska upp eller ned framöver.

Addtech - teknikhandelskoncern som tydligen ska vara välskött och som kan vara placerad långsiktigt i enligt uppgiftslämnaren.

Hennes & Mauritz - ett klädbolag som är förutbestämt att gå under inom kort.

Volvo - för de kommer sälja många bilar i Kina (ja, jag vet att börsnoterade Volvo inte säljer bilar men bolaget nämndes)

Tesla - elbilar är framtiden.

Guldbolag - kvittade nog vilka för krig och kaos kommer komma och guldet stiga.

Capio - vårdbolag som verkar i Norden, Frankrike och Tyskland.

 

Det var de jag snappade upp med Kräftskive-barometern. Får se vad det blir för några nästa år. Kanske ingen pratar aktier då dock. Vi får se.

Har du snappat upp några kräftskive-aktier eller har du en åsikt om ovanstående?

Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

O herregud, med det urvalet, hur fulla var folk egentligen? :) Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
Anno Nym (ej registrerad)

Verkar som många underskattar HM därmed inte sagt bolaget kan gå ned i pris och kanske värderas lägre i framtiden än vi varit vana vid. Konkurransen hårdnar men vi talar om ett familjeföretag med generationer erfarenhet av butiker och logistik och just logistiken fällde många bolag berömda Dot.Com, HM har dessutom muskler rida ut stormar. (nä har inga idag hoppas på något lägre pris :) )

Är förtjust i BMW som ALLA gillar dvs unga köper dem, gamla köper dem. Har dock börjat vackla lite då förtroendeingivande analytiker talar mer om VW och Daimler?  Gillar dock fortsatt BMW:s ägarstruktur och gillar att bilen intresserar alla åldrar inte minst de yngre som kommer växa ekonomiskt när de tar över.

Fiska guld/silver-bolag kan vara svårt det är lite som att ha strategin satsa på alla korvöresaktier som introduceras veta flertalet inte fungerar men de få som gör det gör så rejält. Har något enstaka lott-bolag men kommer använda mig av ETF:r för lejonparten av en gruvsatsning när jag väl får köpsignalen. Svensknoterade Lundin Mining är populärt tyvärr syns det i priset men därmed inte sagt bolaget har stor uppsida den dagen metaller börjar röra på sig.

Tesla hmm var inte Nissan större på elbilar? Capio eller liknande företag bör ha en god framtid vet inte varför folk skriker sig hesa över vinst-tak har de inte tittat på dagens vinstmarginaler?

Spartacus's picture
162
646
47
0
Spartacus

@Investeraren_tw - Ha, ha. Det var faktiskt hyfsat städat hela kvällen. I alla fall så länge jag var vaken... :)

@Anno Nym - Jag har också en kanske ljusare syn på H&M än vad som kanske är gängse runt omkring. BMW är nog ett fint bolag. Har inte riktigt koll på kundintresset.  Rena råvarubolag känns svårt. Har  ibland varit inne i något. Ibland har det gått bra. Ibland dåligt. Är generellt svårare än många andra branscher tycker jag. Kanske är Nissan större? Har själv BYD indirekt via Berkshire. Förbrukar personligen fortfarande mest diesel dock...

Anonymous's picture
DNFI (ej registrerad)

Igenkänningsfaktorn är hög!, bolag som kom upp då var mer nynoterade flugor som Terranet och Absolicon. 

Spartacus's picture
162
646
47
0
Spartacus

@DNFI - Se där! :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (49)

Taggar