Nyhet
27 Sep, 2024

EQT: FONDSTÄNGNING UNDER MÅL FÖRKLARAS MED RÄNTEMILJÖ - MEDIA

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) EQT-fonden Active Core Infrastructure, som i tisdags stängde på 2,9 miljarder dollar plus avgiftsgenererande medinvesteringar på 0,3 miljarder dollar, hamnade en bra bit från att nå upp till EQT:s ursprungliga mål om att ta in 5 miljarder dollar i fonden.

En av fondens ansvariga Alex Greenbaum säger till Infrastructure Investor att det missade målet förklaras med starttidpunkten i mars 2022, samma månad som Federal Reserve började höja räntan, samt en tuff miljö för kapitalinsamling under 2023.

"Givet kapitalinsamlingsmiljön är vi väldigt glada att ta tagit in över 3 miljarder dollar. Det ger oss gott om torrt krut i den här marknaden", säger Alex Greenbaum till sajten.

Han ser också en mer gynnsam miljö framför sig vad gäller Active Core Infrastructures typ av fond.

"Det finns faktiskt en motrörelse hos flera investerare tillbaka mot kärntillgångar eftersom räntemiljön börjat vända. Jag tror folk tittar på det och tänker att det faktiskt är en bra tid att investera i det, eller att ta vara på dessa högre räntor och sedan åka med räntecykeln tillbaka ned", säger han.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.