Marknadskommentar
27 Sep, 2024

EUROPABÖRSER: BRETT UPP, BASF VINNARE I FRANKFURT, STOXX 600 +0,5%

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna avslutade fredagens handel tydligt upp. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 0,5 procent.

Bäst gick det för Frankfurtbörsens DAX-index som steg 1,3 procent.

Kemibolaget BASF var bland dagens vinnare på den tyska börsen och lyfte omkring 7 procent. Detta efter att bolaget meddelat planer om att lägga om sin affärsstrategi, definierat finansiella mål för 2025-2028 och uppdaterat sin utdelningspolicy.

I London var FTSE-100 upp 0,5 procent.

Bostadsannonssajten Rightmove klättrade strax under 1 procent efter att Australiensiska REA Group lagt ett fjärde bud på bolaget. Budet värderar Rightmove till 775 pence per aktie, motsvarande 6,2 miljarder pund.

I Paris klättrade CAC 40 samtidigt 0,8 procent.

Lyxkonglomeratet LVMH lyfte 3,6 procent på nyheten om att bolaget samverkar med den italienska sektorkollegan Monclers vd, Remo Ruffini, för att möjliggöra för honom att stärka sin position i Moncler. LVMH tar samtidigt en position i Double R, den investeringsentitet som kontrolleras av Remo Ruffini.

Moncler rusade samtidigt över 10 procent i Milano.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.