Press
27 Sep, 2024

Medimi AB: Medimi sammanfattar efter investerarmötet - fokus på expansion och företrädesemission

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

Medimi AB ("Medimi" eller "Bolaget") höll den 24 september en bolagspresentation med frågestund i samband med den kommande företrädesemissionen. Styrelsens ordförande Anders Haskel och vd Johan Wiesel förtydligar syftet med emissionen och dess betydelse för bolagets framtid och bolagets verksamhetsmål.

Emissionen och dess syfte

Bolaget genomför en företrädesemission för att stärka rörelsekapitalet och stödja fortsatt expansion, främst i Norden. Kapitalet ska användas för att utöka installationer, förbättra avtal och etablera närvaro i nya kommuner i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Vid full teckning, cirka 21,5 miljoner kronor före omkostnader, kan expansionen accelereras. Styrelse och ledning deltar i emissionen.

"Gällande nytt kapital så tittar vi givetvis på olika spår, men vi anser fortfarande att en nyemission med rejäl rabatt till våra befintliga ägare är det absolut bästa alternativet för fortsatt finansiering av bolaget", säger Anders Haskel.

Bolaget hänvisar även till pressmeddelandet den 6 september om emissionen, där verksamhetsmål beskrivs mer i detalj. 

Pågående marknadssatsningar

Medimi arbetar intensivt med marknads- och försäljningsaktiviteter för att stärka sin position i de nordiska länderna. Försäljningen ökar i Danmark och bolaget tar viktiga steg framåt mot en etablering i övriga Norden. Nyligen slöt bolaget ett avtal med ApoEx för paketering av läkemedel i Medimi®Smarts kassetter, vilket utgör en viktig pusselbit för att etablera försäljning på den svenska marknaden.

"Aktivitetsnivån har höjts avsevärt det senaste året. ApoEx-avtalet är ett exempel men det förekommer även flera andra aktiviteter som startat på Johans initiativ", säger Anders Haskel.

Kommunikation via pressmeddelanden, rapporter och web

Vi fokuserar vår kommunikation på betydande händelser och nyheter som påverkar bolagets riktning och strategi. Alla större händelser kommuniceras via pressmeddelanden. Utöver detta publicerar vi kvartalsvisa finansiella rapporter och ger mellan dessa tillfällen en allmän statusuppdatering om bolagets utveckling, även på bolagets sociala medieplattform. Genom dessa kanaler samt uppdaterat material på hemsidan säkerställer vi en öppen dialog kring våra framsteg och framtidsplaner.

"Vi vill tacka aktieägarna som deltog i extrastämman och på bolagspresentationen. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med er och hoppas alla aktieägare väljer att delta i emissionen för att stötta Medimis framtida tillväxt och etablering på nya marknader", avslutar vd Johan Wiesel. 

För ytterligare information

Vd Johan Wiesel
Mail johan.wiesel@medimiab.com

Mobil +46 (0)76 117 97 93

Om Medimi AB

Medimi AB utvecklar lösningar som ger vårdtagare och personal trygg och effektiv läkemedelshantering. Våra lösningar omfattar hela kedjan, från läkare till dispensering i hemmet. Produkterna ligger i teknisk framkant och är utvecklade för integrering i IT-miljöer. Bolaget är noterat på Spotlight Stockmarket och har sitt säte i Lund.

För mer information, besök www.medimiab.com

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.