Nyhet
27 Sep, 2024

TF BANK: BÖRSEN PRISAR INTE IN LÅNGSIKTIG POTENTIAL ENLIGT DNB

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Marknaden prisar fortfarande inte in den långsiktiga tillväxtpotentialen och lönsamheten hos TF Bank, skriver DNB i en analys som mynnar ut i en upprepad köprekommendation med riktkursen 330 kronor (290), vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit tidigare på fredagen.

Vad gäller tredje kvartalet räknar DNB med en vinst före skatt för TF Bank som växer med 26 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Jämfört med närmast föregående kvartal antas resultatet öka med 6 procent och utlåningen med 4 procent.

"Ledningens tillväxtguidning är intakt och vi väntar oss att den cirka 20-procentiga årliga utlåningstillväxttakten fortsätter", skriver DNB.

Den norska banken räknar för kvartalet med en rörelsemarginal på 12,6 procent (upp 0,2 procentenheter från föregående kvartal), vilket speglar TF Banks pågående skifte i riktning mot kreditkort med hög marginal. Utlåningstillväxt, särskilt inom högmarginalsegmentet kreditkort, fortsätter enligt DNB att vara den huvudsakliga drivkraften för aktien.

"Den kommande noteringen av Noba (som bekräftats av Nobas ledning) kan också sätta ljuset på nischbankerna, öka sektorns vikt i lokala smallcap-index och attrahera nya kapitalinflöden", skriver DNB.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.