Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 december 2016

GAV är totalt ointressant!

Då och då får jag frågan vilket GAV (Genomsnittligt Anskaffnings Värde) jag har på olika aktier i min portfölj och jag måste säga att jag tycker att frågan är mycket märklig. Visst kan det vara kul för mig att "skryta" om att jag hittade Kopparbergs när de stod i 25 spänn...eller kanske kul för dig om jag "skäms" lite för nedgången på 16% i Ratos som kom efter det att jag tycke bolaget såg löjligt billigt ut men vad ska du egentligen ha för nytta av informationen? 

Som det står i fondinformationbladen så är "historisk avkastning ingen garanti för framtida avkastning" så mina bra eller dåliga val historiskt betyder ingenting för hur det går framöver. Dessutom så väljer jag ju idag att ha kvar tillexempel Kopparbergs, Hafslund och SJR för att nämna några innehav som har gått bra i portföljen och jag har även kvar Ratos som har gått sämst. Det har inget med min GAV att göra utan det faktum att jag tror att dessa bolag kan fortsätta att utvecklas väl framöver och nuvarande kurs inte känns totalt orimlig även om det är betydligt högre/lägre än när jag köpte. 

Ser också på Shareville personer som kommenterar sina nyinvesteringar med "sänker GAV" vilket troligtvis betyder "har oförändrad syn på bolaget men nu är det REA så jag köper några aktier till". Det senare det senare har jag full förståelse för...så skulle jag också göra...men skriv det då...så kanske vi kan gemensamt minska den här fokuseringen på GAV vilket är helt irrelevent. 

Något som däremot är relevant är att försöka hålla låga kostnader när man investerar, det har jag skrivit om i en "nybörjarguide" - läs mer här

Eller vad tycker ni? Hur använder ni GAV? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar